Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Torre Solsona, a la nova Ruta Senders del 1714

La Torre Solsona, a la nova Ruta Senders del 1714

El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, ha presentat a la Seu la proposta excursionista, inspirada en els escenaris de la Guerra de Successió En el mateix acte, Àlex Barnils ha donat a conèixer el llibre 'General Moragues, diable de les Guilleries'
Senders del 1714 - Presentació a la Seu
20/04/2015 18:19

La Torre Solsona de Castellciutat és un dels indrets de referència de la Ruta Senders de 1714, una nova proposta avalada per la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes que ressegueix els que van ser els principals escenaris de la Guerra de Successió. El nou producte de senderisme es va donar a conèixer a la Seu dijous passat, a l'Espai Ermengol, en l'acte de presentacio del llibre 'General Moragues, diable de les Guilleries', d'Àlex Barnils.

L'acte va comptar amb el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, que va destacar que la ruta permet unir "llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant".

El total del projecte suma 645 km, però es pot fer en diferents etapes i no hi ha límit de dies per completar-les. En aquest sentit, la FEEC oferirà als aficionats un salconduït que es pot segellar en els diferents punts on finalitza cadadascun dels 9 trams.

Pel que fa al llibre sobre Josep Moragues, Àlex Barnils va explicar que la motivació per escriure l'obra venia del fet que "des de petit, trobava sorprenent que hi hagi tan poca bibliografia sobre un personatge amb una història tan heròica". Barnils recorda que Moragues va liderar la resistència a l'ocupació borbònica en diferents indrets de Catalunya, com ara Castellciutat, Sort, Barcelona i Cardona.

L'obra s'estructura en tres blocs (Boscos, Fortaleses i Ciutats), cadascun del quals rep el nom d'un escenari geogràfic diferent que té molt a veure amb aquell període històric.

Mostrar formulari de contacte