Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu reuneix músics d'una quinzena de països

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu reuneix músics d'una quinzena de països

Arsèguel i la Seu acolliran novament aquest cap de setmana vinent el festival folk més veterà dels Països Catalans. Els Jardins del Seminari seran divendres l'escenari del Concert de les 12 Nacions

Trobada amb els Acordionistes del Pirineu
Trobada amb els Acordionistes del Pirineu
24/07/2017 14:18

El pròxim divendres, 28 de juliol, es posarà en marxa la 42a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, el festival de música tradicional més antic dels Països Catalans que, fins al 2 d’agost, té programats 12 concerts en 4 poblacions, amb l’actuació d’un total de més de cent intèrprets. La inauguració, a dos quarts d’una del migdia al jardí de l’Hotel Andria, comptarà amb l’actuació de l’uruguaià Enrique Tellería al bandoneó i els pirinencs Ivan Caro (gralla) i Pilar Planavila (acordió cromàtic).

La Trobada, que es va crear el 1976 com a reconeixement als històrics acordionistes del Pirineu, en un moment en què aquesta música estava en un moment crític, ha anat creixent amb el pas dels anys i internacionalitzant-se fins a convertir-se en un esdeveniment de referència en el món de la música tradicional. Així, a banda dels acordionistes catalans, a l’edició d’enguany hi participaran músics provinents de França, Portugal, Escòcia, Irlanda, Romania, Finlàndia, Rússia, Bielorússia, Moldàvia, Quebec, República Dominicana, Colòmbia i Uruguai.

Convidats fidels

Tornaran a pujar als escenaris clàssics de la Trobada com ara Antonio Rivas y sus Vallenatos, el Trio Lopes, Raynald Ouellet i Bruno Gendron o Anatol Eremciuc, juntament amb altres artistes internacionals de la talla de Gary Blair, Markku Lepistö o Joaquin Díaz. Tanmateix, els joves talents del Pirineu, entre els quals els grups Rots, Ribatònics i Els Astorets, hi tindran un pes important. A destacar també la tarda de cançó mexicana, divendres 28 a la plaça del Carme de la Seu, amb el duet format per Joaquim Serradell i Joan Ribolleda “El Truqui” i el Grup de Ranxeres de la Seu d’Urgell.

El gruix de les activitats es concentra a l’Alt Urgell. A la Seu tindrà lloc el Concert de les 12 Nacions, divendres 28 a la nit, i el Gran Concert Catalunya, dilluns 31 al vespre, a més d’actuacions de diversos grups en diferents espais de la ciutat al llarg de tot el cap de setmana. Arsèguel acollirà el tradicional Concert de la Trobada, dissabte a la nit, i el concert de l’orquestra de les Colònies i Tallers d’Arsèguel, diumenge a la tarda, a més d’altres actuacions al llarg de dissabte a la tarda i diumenge a migdia.

També a Castellbò i a Puigcerdà

L’altra població de l’Alt Urgell inclosa a la Trobada és Castellbò, amb un concert el dia 30 de juliol a la col·legiata de Santa Maria. El programa d’actes es clourà el dia 2 d’agost amb un concert al Casino Ceretà, a Puigcerdà. Tots els concerts seran gratuïts, excepte el Concert de les 12 Nacions de divendres a la Seu d’Urgell i la Trobada de dissabte a Arsèguel, en tots dos casos amb entrades al preu de 12 euros.

La Trobada és organitzada per l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, amb Artur Blasco al capdavant des de la primera edició, i la patrocinen el Departament de Cultura de la Generalitat, les diputacions de Lleida i Girona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’IDAPA, els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Puigcerdà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Obra Social de la Caixa. Hi col·laboren, a més, diverses institucions, entitats i empreses.

Tal com és habitual durant els darrers anys, el cartell de la trobada és protagonitzat per un jove acordionista del territori. Enguany l'escollit ha estat Elies Fernández Sabaté, de la població cerdana de Montellà.

Mostrar formulari de contacte