Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Trobada d'Acordionistes farà el concert de divendres a la Seu

La Trobada d'Acordionistes farà el concert de divendres a la Seu

La resta d'activitats, inclòs el concert central de dissabte, se segueixen celebrant a Arsèguel L'edició d'enguany, la setmana vinent, comptarà amb representants de tretze països diferents

Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel
Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel
21/07/2011 13:28

La 36a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, els propers dies 29, 30 i 31, celebrarà per primera vegada el tradicional concert de divendres a la Seu d'Urgell. Aquesta és la principal novetat del programa d'enguany, que s'ha presentat oficialment aquest dijous a la Diputació de Lleida. L'acte ha comptat amb el director de la Trobada, Artur Blasco; el diputat provincial de l'Alt Urgell, Antoni Navinés, i la vicepresidenta de l'Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol.

El concert de divendres es va incorporar anys enrere per facilitar el repartiment del públic, atès l'èxit del recital que es feia el dissabte a la plaça d'Arsèguel. Enguany aquesta primera activitat es traslladarà a la Seu. Tot i això, des de l'organització s'ha matisat que tota la resta d'actes se seguiran fent a Arsèguel, com ara el concert dels alumnes de les Colònies i Tallers d'Arsèguel, diumenge dia 31.

En aquesta edició hi participen 13 formacions i músics individuals de Catalunya i 12 formacions més d'arreu del Món. Hi haurà acordionistes de Colòmbia, el Quebec, Portugal, Euskadi, França, Itàlia, Suïssa, Irlanda, Escòcia, Ucraïna, Moldàvia i Bulgària.

Dins l'objectiu de rendibilitzar la visita d'aquests músics, enguany també s'ha programat concerts a Vilagrassa (2 d'agost) i a Bolvir de Cerdanya (6 d'agost). El cartell anunciador d'enguany està protagonitzat pel conegut acordionista basc Joseba Tapia.

El festival, el més antic de música tradicional a Catalunya, va néixer el 1976 com a part integrant dels treballs de recerca de l’acordió diatònic i del seu entorn social al Pirineu, portats a terme per Artur Blasco entre els anys 1965 i 1985. Entre d'altres certamens, actualment la trobada està agermanada amb el festival ‘Carreffour Monsial de l’Accordéon’, del Québec.

Mostrar formulari de contacte