La Trobada Nacional de Polítiques de Joventut ja té més de 500 inscrits
La xifra supera àmpliament les previsions inicials, que éren de 300 assistents Les jornades reuniran la setmana vinent a la Seu regidors i tècnics d'arreu de Catalunya. També s'hi ha convidat representants d'Andorra i del Llenguadoc-Rosselló
Un total de 506 regidors i tècnics de joventut d’arreu de Catalunya i també d'Andorra ja s’han inscrit a la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut 2008 que tindrà lloc a La Seu d’Urgell del 23 al 25 d’octubre i que girarà entorn de la participació.
Per demarcacions, la major part dels regidors i tècnics inscrits a la Trobada Nacional provenen de les comarques de Barcelona (256), seguits dels del Camp de Tarragona (94), Lleida (59), Girona (48) i Terres de l’Ebre (26). A més d’aquesta àmplia representació, la més elevada de totes les edicions celebrades fins ara, a la Trobada hi assistirà una delegació de 23 professionals i càrrecs electes del Principat d’Andorra. També la visitarà una delegació d’una desena de joves de la regió de Llenguadoc-Rosselló, en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus.
Durant tres dies, les persones assistents podran participar en conferències, taules rodones i tallers on debatran casos concrets. Així, per exemple, hi haurà ponències a càrrec de prestigiosos especialistes com el director de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Sánchez, o l’investigador social Marco Marchioni.
La Trobada, organitzada per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, comptarà amb la presència de la consellera Carme Capdevila; del secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, de l’alcalde de La Seu, Albert Batalla, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.
La Trobada suposa un espai de formació, reflexió i intercanvi d’experiències per a professionals i càrrecs electes que fan polítiques per a joves en l’àmbit local. L’objectiu és oferir-los eines per desenvolupar les polítiques de joventut de forma participativa tenint present perspectives de treball com ara la interculturalitat, el gènere o la dinamització juvenil.