Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La UGT denuncia condicions de treball "extremes" en el projecte LinmoPirineus

La UGT denuncia condicions de treball "extremes" en el projecte LinmoPirineus

Un empleat ha exposat la manca de material adient per treballar en alta muntanya, l'allargament de les jornades i la dificultat per concertar les vacances. El pla treballa en la recuperació de fauna i flora aquàtica al Pirineu
Estany Closell
02/06/2016 19:55

La Federació de Serveis Públics de la UGT-Terres de Lleida ha denunciat davant la Inspecció de Treball les ''extremes i lamentables'' condicions laborals dels treballadors del programa LimnoPirineus, que depèn de diferents col·lectius entre els quals hi ha l'empresa pública Forestal Catalana SA, del Departament d'Agricultura de la Generalitat. Aquest pla, que rep ajuts europeus, està dedicat a la recuperació o introducció d'espècies i hàbitats aquàtics d'alta muntanya. Treballa principalment a l'entorn del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Un treballador ha denunciat per escrit que "no disposen de roba de treball en condicions per treballar en altitud", a més a més de les "maratonianes jornades de treball". L'empleat, informa l'ACN, també explica que sovint s'han de quedar a dormir en tendes de campanya o en refugis d'alta muntanya, sense llits ni dutxes i sense material per rentar-se, després de treballar durant tot el dia i manipulant, sovint, animals morts. A més a més, veuen condicionada la seva jornada laboral i fins i tot les seves vacances, ja que no saben quan les poden fer.

La UGT, mitjançant la carta de denúncia d'un treballador, ha fet arribar també la situació al Conseller Delegat de Forestal Catalana i al servei de prevenció de riscos de l'empresa. El LinmoPirineus està integrat programab europeu Life. L'FSP ha demanat a la Inspecció de Treball una avaluació dels riscos amb la màxima urgència, ja que el sindicat considera que les condicions actuals "comporten un perill i un alt risc físic per als treballadors".

Mostrar formulari de contacte