Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La UGT denuncia malestar en la plantilla de la Policia Municipal de la Seu

La UGT denuncia malestar en la plantilla de la Policia Municipal de la Seu

El sindicat critica que la corporació hagi canviat "de forma unilateral" les condicions de treball dels agents L’equip de govern defensa el desplegament del nou model policial de proximitat i assegura que les queixes provenen d’un grup minoritari
Policia Local - Curs ISPC
22/02/2010 18:35

La UGT Terres de Lleida ha denunciat aquest dilluns el malestar de part de la plantilla de la Policia Municipal de la Seu d’Urgell. El sindicat critica el canvi adoptat per l'Ajuntament en les condicions de treball dels agents i informa que els seus serveis jurídics estan treballant per interposar un recurs contenciós administratiu en contra de la decisió, que consideren que és "unilateral" i que no respecta els acords encara vigents dels treballadors municipals.

Concretament, el portaveu de la Federació de Serveis Públics de la UGT, Josep González, critica la manca de diàleg per part del cap de la Policia Municipal urgellenca “amb la permissivitat de l’equip de govern”. Així mateix, manifesta que, tot i que les condicions laborals del col•lectiu s’han de tractar tant en el marc dels òrgans de representació respectius com en la mesa específica creada per conveni a l’efecte, “s’ha tirat pel dret i s’ha imposat un horari de feina que, per exemple, deixa el torn de nit desprotegit en quedar únicament un agent municipal com a responsable dels serveis”.

La UGT creu que s’està produint “una clara minva i retrocés en les condicions de treball”. Segons el sindicat, “als grans dèficits de prevenció de riscos i d’incompliment en la normativa específica d’armes, ara s’afegeix una política policial més de cara a la galeria que efectiva”. En aquest sentit, denuncia greuges comparatius entre els membres del cos, que no gaudeixen de les mateixes condicions de treball, referint-se a la policia de proximitat, creada recentment, i que fa un altre horari laboral "malgrat tenir les mateixes compensacions".

En el comunicat també es lamenta que s’hagi presentat un calendari laboral “on no es prima la seguretat dels agents, ni la conciliació de la vida laboral i familiar, alhora que imposa la disponibilitat dels policies en cas que siguin necessaris en situacions d’indisposició del treballador que realitza el seu servei sol en el torn de nit”.

El sindicat UGT tem que es pugui estendre a la resta de personal de l’Ajuntament de la Seu aquesta manera de fer i insta a l’alcalde Batalla a intervenir per defensar el seu Ajuntament.

L’equip de govern defensa el model de policia de proximitat

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, ha sortit al pas de les declaracions del sindicat UGT. En primer lloc, s’ha mostrat satisfet del nou model policial de proximitat que s’està desplegant a la ciutat. En aquest sentit, Fierro assegura que el projecte compta “amb la implicació de l’àmplia majoria de policies que conformen el col.lectiu”.

Pel que fa al diàleg que s’ha establert per donar a conèixer un seguit de canvis destinats a potenciar el nou model policial, el tinent d’alcalde manifesta que la setmana passada es va dur a terme una reunió a la qual va assistir el 90 per cent del cos policial. "La resta és la que no comparteix la proposta", assenyala.

En relació amb les queixes, Jesús Fierro ha volgut deixar clar que la voluntat de diàleg "hi és i persistirà", però també ha insistit en el fet que “el nou plantejament no té marxa enrera”. I ha afegit: “Per a nosaltres és important donar servei i de qualitat a la ciutadania; a la nit una patrulla mixta amb els Mossos d’Esquadra no representa cap disminució d’aquesta atenció ciutadana”.

Mostrar formulari de contacte