Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La UGT reclama més control en la contractació per evitar tragèdies com la de Vilac

La UGT reclama més control en la contractació per evitar tragèdies com la de Vilac

El sindicat lamenta l'accident laboral que ha costat la vida a cinc operaris
24/09/2008 16:31

La UGT de Catalunya exigeix a la Generalitat “més control i rigorositat” en la contractació de treballs a empreses privades, principalment les que desenvolupen tasques de risc, amb la finalitat última de què no es produeixin accidents laborals i les condicions de treball siguin les correctes i les establertes per llei.

El secretari de Salut Laboral de la UGT de Catalunya, Dionís Oña, ha fet avui aquesta manifestació arran de l’accident que va costar la vida ahir a la Val d’Aran a cinc treballadors, tots ells estrangers. Les víctimes treballaven per a l’empresa Geobrugg Ibérica, que estava subcontratada per l’empresa pública Forestal Catalana, que depèn del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

La UGT de Catalunya exigeix així mateix a l’Administració catalana que les obres que encarregui a empreses privades els obligui a contractar treballadors qualificats i amb la formació adequada per les tasques que han de desenvolupar. També vol que faci seguiment exhaustiu del compliment de les condicions de salut i seguretat en el treball que marca la llei, com per exemple durada de la jornada laboral, principalment en els casos de feines d’alt risc, com les que desenvolupaven els treballadors morts.

La UGT de Catalunya "lamenta profundament el tràgic accident ocorregut a l’Aran" i demana "que s’investiguin a fons les causes d’aquest sinistre i que es derivin totes les responsabilitats".

Mostrar formulari de contacte