Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La UNESCO no decidirà fins a l'abril vinent si reconeix el Geoparc de la Conca de Tremp

La UNESCO no decidirà fins a l'abril vinent si reconeix el Geoparc de la Conca de Tremp

Un canvi a la normativa obliga a prendre la decisió en l'Assemblea General de l'organisme internacional. El projecte, impulsat des del Pallars Jussà, inclou el municipi alturgellenc de Coll de Nargó
Guillem Puras, Gonzalo Rivas i Joan Poch, representants del projecte Geoparc, al Congrés Mundial
28/09/2016 19:58

La Conca de Tremp i el Montsec hauran d'esperar fins al mes d'abril de 2017 per saber si reben el reconeixement de la UNESCO com a Geoparc. Durant la sessió d'obertura del Congrés Mundial de Geoparcs a Torquay (Anglaterra), l'organisme internacional ha comunicat que no hi haurà resolució oficial de l'aprovació de territoris aspirants a Geoparcs fins a la pròxima reunió de l'Assemblea General.

El projecte pirinenc, centrat en el Pallars Jussà, inclou el municipi alturgellenc de Coll de Nargó. També en formen part els ajuntaments de Baix Pallars, al Pallars Sobirà, i de Vilanova de Meià, Camarasa i Àger, a la Noguera.

Aquesta normativa és nova i s'ha adoptat recentment perquè els anys passats el procediment era el de comunicar verbalment el resultat de la votació dels més de 70 membres del Comitè de Coordinació de la Xarxa Europea de Geoparcs. Ara mateix, aquesta votació es duu a terme per un comitè més reduït anomenat Consell Mundial de Geoparcs de la UNESCO, i la decisió presa se sotmet a ratificació per l'Assemblea General de la UNESCO (192 països). Al Congrés, que té lloc del 26 al 30 de setembre, hi assisteixen més de 700 delegats de Geoparcs Mundials, alts càrrecs de la UNESCO, científics, responsables polítics i representants de governs de tot el món.

El projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec participa també al Congrés amb una conferència sobre la importància dels sòls i el treball divulgatiu que s'està fent amb la utilització de monòlits: fragments de sòl natural extrets de diferents zones representatives. Per tal de garantir-ne la conservació, són sotmesos a processos de laboratori, tot permetent així ser utilitzats per a finalitats educatives i de recerca.

 

Mostrar formulari de contacte