Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Unió Hotelera d’Andorra aplaudeix la pròrroga a l’arrendament de temporers

La Unió Hotelera d’Andorra aplaudeix la pròrroga a l’arrendament de temporers

L’associació recorda que molts hotels han assumit l’allotjament d’empleats que no han pogut tornar al seu país pel coronavirus. Per això, demanen la col•laboració del Govern

Escaldes-Engordany (Foto: arxiu)
Escaldes-Engordany (Foto: arxiu)
03/05/2020 16:31

La Unió Hotelera d’Andorra ha valorat positivament l’anunci del Govern andorrà de prorrogar excepcionalment els contractes d’arrendament de treballadors estrangers que, contra la seva voluntat, s’han quedat al país arran de les restriccions de mobilitat imposades per frenar la propagació del coronavirus.

La UHA ha explicat que, arran d’aquesta situació inesperada, molts dels seus associats ja van prendre la iniciativa de facilitar allotjament a aquests temporers i, si calia, als seus familiars als mateixos hotels o bé en pisos habilitats, com també els han garantit els àpats. Tanmateix, la patronal va fer saber aquesta situació al Govern perquè s’hi trobés una solució, ja fos accelerar els tràmits de repatriació o bé compartir els costos, tenint en compte que l’acabament forçat de la temporada d’esquí ha afectat l’economia dels hotels.

Per això, en un comunicat, la UHA expressa que esperen un “gest de corresponsabilitat” per part de l’administració, per tal de resoldre aquesta situació sobrevinguda de la manera més favorable per a totes les parts.

Mostrar formulari de contacte