Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La urbanització de la Ciutadella de Castellciutat depèn novament d'Urbanisme

La urbanització de la Ciutadella de Castellciutat depèn novament d'Urbanisme

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir el text refós d’una modificació urbanística de la zona Els grups de l’oposició critiquen que s’hi destinarà poc sòl per a habitatge públic. L'equip de govern defensa l'esforç de l'empresa promotora per consensuar el projecte
Ciutadella de Castellciutat
01/07/2008 10:50

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns el text refós de la modificació número 3 del Pla General d’Ordenació Urbana de la zona de la Ciutadella de Castellciutat. Aquest nou document es trametrà a la Comissió d’Urbanisme per tal que sigui aprovat de forma definitiva, després que l’aprovació inicial va rebre algunes puntualitzacions de l’organisme regulador de Lleida. La proposta va rebre el suport de l’equip de govern (ERC i CIU) i del Partit Popular. El PSC-Progrés i ICV van abstenir-se.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va defensar el projecte i va agraïr a l’empresa promotora, Cevasa, la voluntat d’adaptar-se a les peticions de l’Ajuntament pel que fa a la urbanització i millora d’aquesta zona. “És un punt estratègic de la Seu i sabíem que calia fer les coses bé. Els promotors han fet un esforç en benefici de la ciutat”, assegura. Les construccions s’han plantejat de forma innovadora i tenint en compte en tot cas la utilització de les noves tecnologies en els habitatges.

El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, va qualificar el projecte d’urbanització de “potent”, però va lamentar “la interpretació de mínims” de la llei d’Urbanisme sobre la reserva de sòl per a habitatge públic. Mas va recriminar a l’equip de govern que tant en aquesta zona com a l’Horta del Valira “no es demostri una voluntat clara per potenciar els pisos de protecció oficial”.

En el mateix sentit es va expressar el portaveu d’ICV, Josep Maria Carles, que va afegir, però, que el vot d’abstenció es justificava "per no endarrerir els tràmits de construcció”. La regidora del Partit Popular, Patrícia Lanau, es va mostrar també favorable a “no alentir més el procés, que serà beneficiós per a la ciutat”.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va defensar la política d'habitatge del consistori urgellenc.

Modificació dels límits de la N-260

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat de forma unànime un acord sobre la fixació dels límits de protecció de la variant de la carretera N-260 al seu pas pel municipi. La proposta servirà per reforçar les al.legacions del consistori urgellenc amb relació a l’estudi informatiu de la via, que preveu una afectació de 100 metres al voltant de la carretera, 50 més dels que sol.licita el consistori.

El plenari també va donar llum ver a l’aprovació d’un conveni sobre diverses actuacions al Pla Parcial de l’Horta del Valira, i va designar Josep Maria Carles com a membre del Consell de Sostenibilitat. Alhora, s’hi va fer l’avocació d’una competència sobre recaptació.

Mostrar formulari de contacte