Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La urgellenca Eva Clausó guanya el Premi Pirene per la sèrie televisiva "Tatuats pels Pirineus"

La urgellenca Eva Clausó guanya el Premi Pirene per la sèrie televisiva "Tatuats pels Pirineus"

En premsa escrita han estat guardonats els reportatges “1993-2018 La revolució andorrana”, de Ricard Poy, i “Limnopirineus, recuperar la naturaleza perdida”, d'Argiñe Areitio. El lliurament de premis s'ha fet aquest dilluns

26/11/2018 12:55

Les ministres andorranes de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, han lliurat aquest dilluns els guardons del 23è Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc, convocat pel Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística i el Gabinet de Comunicació del Govern d'Andorra.

En la categoria de premsa audiovisual, el premi ha estat per a la sèrie documental “Tatuats pels Pirineus”, de la urgellenca Eva Clausó, emesa pel Canal 33 durant els mesos d’octubre i novembre de 2017. El jurat ha considerat que els reportatges que s'hi inclouen s’ajusten a l’esperit del premi Pirene, ja que tracten aspectes pirinencs a través de persones i espais, "amb un relat fresc i un estil propi".

D'altra banda, en premsa escrita s'ha guardonat amb 3.000 euros el reportatge “1993-2018. La revolució andorrana”, de Ricard Poy, publicat a la revista “El Temps” al març del 2018. L’obra ofereix un enfocament diferent i una anàlisi sintètica i entenedora per al gran públic sobre la història i l’evolució d’Andorra des de l’aprovació de la Constitució.

Finalment, en aquesta categoria, el premi per tractar la temàtica mediambiental o la sostenibilitat als Pirineus, dotat amb 1.500 euros, s’ha atorgat al reportatge “Limnopirineus, recuperar la naturaleza perdida”, de Argiñe Areitio, publicat a la revista “El mundo de los Pirineos”. El jurat ha valorat la divulgació d’una temàtica poc coneguda d’un projecte pirinenc per a la conservació de les zones humides d’alta muntanya. L’obra està tractada en la seva totalitat amb il·lustracions i fotografies de gran qualitat.

Tasca de divulgació

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha ressaltat que al llarg de les 23 edicions del Premi Pirine s’han presentat un total de 500 treballs. Gelabert ha destacat la important tasca de divulgació de la realitat pirinenca que fan els professionals de la comunicació a través de les seva tasca. En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha felicitat per la consolidació del premi de temàtica mediambiental i ha posat de relleu que "gràcies a aquests treballs de recerca i divulgació el ciutadà esdevé més responsable".

El jurat de l'edició 2018 del Premi Pirene ha estat format per Xavier Palma, Ester Pons, Univers Bertrana i Natàlia Rovira. Enguany s’han presentat 14 treballs, 12 en la categoria de premsa escrita i 2 audiovisuals de ràdio i televisió, procedents d’Andorra, Catalunya, l'Aragó i el País Basc.

  • Guardonats del Premi Pirene 2018 (Foto: Govern d'Andorra)
    Guardonats del Premi Pirene 2018 (Foto: Govern d'Andorra)
  • Eva Clausó, guanyadora del Premi Pirene per "Tatuats pels Pirineus" (Foto: Govern d'Andorra)
    Eva Clausó, guanyadora del Premi Pirene per "Tatuats pels Pirineus" (Foto: Govern d'Andorra)

Mostrar formulari de contacte