Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La urgellenca Mireia Huerta, escollida nova membre de la direcció dels Joves Liberals Europeus

La urgellenca Mireia Huerta, escollida nova membre de la direcció dels Joves Liberals Europeus

La designació de la presidenta comarcal de la JNC a l’Alt Urgell s'ha fet en un congrés celebrat a Romania La LYMEC agrupa 45 organitzacions polítiques juvenils europees
Mireia Huerta - LYMEC
03/05/2010 11:23

La urgellenca Mireia Huerta, presidenta comarcal de la JNC a l’Alt Urgell, ha estat escollida aquest dissabte en el congrés celebrat a la població romanesa de Sinaia, com nova membre de la direcció del partit de joves liberals europeus, European Liberal Youth (LYMEC). Un total de 45 organitzacions polítiques juvenils europees - entre elles la Joventut Nacionalista de Catalunya - han participat en el congrés.

En els últims quinze anys la JNC ha tingut un pes rellevant dins l’organització ocupant diferents càrrecs. Tot i així, "és la primera vegada a la història que es comptarà amb una urgellenca a la direcció del LYMEC", comenta la formació política.

Des de fa 3 anys, Huerta ha estat participant activament en els diferents seminaris i congressos duts a terme per l’organització. La jove urgellenca ha agraït la feina feta per l'entitat durant aquests més de 30 anys, i ha promès "continuar treballant per seguir el bon funcionament que fins ara ha caracteritzat l’organització". També ha destacat la importància de poder representar la Joventut Nacionalista de Catalunya dins l’organització liberal juvenil i així com formar part de la presa de decisions.

Huerta ha estat escollida amb 135 vots a favor. També formaran part de l'executiva la croata Vedrana Gujic, la romanesa Claudia Benchescu i l’holandès Jeroen Bastiaan Diepemaat. També s’ha escollit com a President de l’organització, l’alemany Alexander Plahr, la finlandesa Mette Lykke Nielsen, que serà vicepresidenta, i la finlandesa Matilda Flemming, que exercirà com a tresorera.

El LYMEC forma part del partit liberal europeu, European Liberal Democrats (ELDR), on hi té un paper molt destacat, sobretot en tot allò relacionat amb les polítiques de joventut.

En els proper dos anys, Huerta formarà part de la direcció del LYMEC, cooperant amb les diferents organitzacions juvenils d’arreu d’Europa, adquirint coneixements sobre l’estructura i funcionament d’aquestes i participant en els diferents congressos del ELDR.

El LYMEC és una organització formada per 59 organitzacions juvenils liberals de 37 països d’Europa i amb més de 30 anys d’història. Actualment, el LYMEC és la tercera força política a Europa, amb membres de l’organització dins el grup parlamentari liberal europeu, ALDE.

Mostrar formulari de contacte