Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Val d'Aran acollirà del 7 al 13 de març el Campionat del Món de periodistes de l'Ski Club International des Journalistes

La Val d'Aran acollirà del 7 al 13 de març el Campionat del Món de periodistes de l'Ski Club International des Journalistes

Un total de 220 periodistes de 32 països diferents participaran en la trobada, que tindrà lloc a Baqueira Beret

02/03/2015 17:15

L’estació d’esquí de Baqueira Beret acollirà del 7 al 13 de març el 62è Encontre Internacional de periodistes del Ski Club International des Journalistes (SCIJ), coincidint amb el 50è aniversari de l’estació. Aquest esdeveniment esportiu que s’organitza cada any des del 1955 en un país diferent reuneix a la Val d’Aran 220 periodistes de 32 països de totes les disciplines (esports, cultura, economia, política, societat, etc.). Aquesta serà la tercera vegada que la trobada internacional del SCIJ se celebra a l'estació aranesa.

El vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha subratllat la col·laboració de la Diputació de Lleida en l’organització d’aquest esdeveniment que portarà periodistes d’arreu del món a la Val d’Aran i ha destacat que es tracta d’una bona oportunitat per posicionar el conjunt de l'oferta turística en l’àmbit internacional.

Sabarich ja ha avançat que la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, aprofitarà la trobada per donar a conèixer el Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats" de Premsa, Ràdio, TV i Internet, un guardó plenament consolidat que anualment convoca la Diputació de Lleida, amb una dotació econòmica de 38.000 euros i 8 categories, una de les quals destinada precisament a distingir els treballs periodístics internacionals. El Patronat de Turisme també presentarà el conjunt de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida mitjançant la projecció d’un audiovisual. El Patronat farà la presentació el dimecres 11 de març a les 17.15 hores, justament abans de l’assemblea general del SCIJ.

Donar a conèixer el Pirineu

Ramon Vilaró, vicepresident del SCIJ, ha destacat que es tracta d’una cita única que englobarà tot tipus d’activitats, com ara les mateixes competicions (un eslàlom gegant d’esquí alpí i una cursa d’esquí de fons), descoberta del territori, cultura i tradicions, com també exposicions i discussions sobre temes periodístics d’actualitat. A la Val d’Aran els periodistes s’allotjaran a l’Hotel Montarto i podran conèixer al llarg de la setmana les pistes de Baqueira Beret, però també la cultura, les tradicions i el romànic de la Val d’Aran.

Les competicions es desenvoluparan tots els dies de la setmana, de dilluns a divendres, tret del dimecres al matí, que s’ha destinat a visites de caire cultural, amb una excursió guiada opcional al romànic de la Val d’Aran o bé al Patrimoni Mundial de la Vall de Boí. La visita al conjunt romànic de la Vall de Boí serà coordinada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i organitzada per l’Ajuntament de la Vall de Boí i el Consorci del Patrimoni Mundial. També s’ha previst una visita a la Seu Vella de la ciutat de Lleida, el dissabte 14 de març, per als periodistes, que viatjaran posteriorment a la ciutat de Barcelona.

Anna Díaz, consellera de Torisme de la Val d’Aran, ha subratllat que “el fet que vinguin a la Val d’Aran periodistes d'arreu del món ajudarà a posicionar i donar a conèixer aquesta part dels Pirineus”. També ha manifestat que s’ha programat amb Turisme de Barcelona una conferència per tractar de la destinació Biosphera, per ser la Val d’Aran i la ciutat de Barcelona les úniques dues destinacions de Catalunya que tenen aquest reconeixement. La consellera ha remarcat en l’organització de l’esdeveniment la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament del Naut Aran i Turisme de Barcelona.

50è aniversari de Baqueira Beret

Xavi Uberira, subdirector comercial de Baqueira Beret, ha comentat que enguany es tracta d’un any especial per a Baqueira Beret amb motiu del seu 50è aniversari i aquesta trobada de periodistes serà el colofó als diferents esdeveniments que s’han programat per celebrar l'efemèride. Una celebració que coincidirà amb unes condicions excel·lents per gaudir de la neu, gràcies a les fortes nevades d’aquests dies.

La cerimònia inaugural de la competició tindrà lloc el diumenge 8 de març a les 19.35 hores, a la plaça del Monument a la Llengua Aranesa, i l’acte de cloenda es farà el divendres següent a la nit..

El SCIJ va néixer amb la “guerra freda”

El SCIJ o Ski Club International des Jornalistes la va fundar el jove periodista Gilles de la Rocque l’any 1955, en plena “guerra freda”, amb la finalitat de reunir periodistes de l’Est i de l’Oest, segons ha explicat Ramon Vilaró, vicepresident del SCIJ. De la Rocque va impulsar el projecte de reunir anualment periodistes dels dos blocs en una estació d’esquí per tractar d’assumptes professionals i polítics sota un denominador comú, les competicions de l’esport blanc. Al llarg d’aquests anys el SCIJ-Spain haurà organitzat quatre trobades internacionals, tres de les quals han estat acollides per la Val d’Aran (Baqueira Beret 1973, 1979 i 2015). La quarta va tenir lloc l’any 1996 a la Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte