Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Vall de Boí celebra el 10è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

La Vall de Boí celebra el 10è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

22/02/2010 19:31

El conjunt romànic català de la Vall de Boí celebra aquest any el desè aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, el 30 de novembre de l'any 2000 per part de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). És per aquest motiu que el Patronat de la Vall de Boí i el Centre del Romànic de la Vall de Boí organitzaran durant aquest any un programa d'actes culturals i lúdics.

Les activitats començaran les pròximes setmanes amb la presentació del logotip de l'aniversari i un clam que servirà de paraigües de totes les accions, fàcilment reconeixible per tots els veïns i visitants de la vall.

Les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria a Cardet , l'Assumpció de Cóll, i l'ermita de Sant Quirc de Durro, són els nou temples dels segles XI i XII que conformen el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí. La declaració les va definir "com un conjunt exemple pur i homogeni del que és l'art en el seu entorn natural".

Mostrar formulari de contacte