Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Vall Ferrera organitza la 4a Milla Vertical d’Àreu

La Vall Ferrera organitza la 4a Milla Vertical d’Àreu

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Els organitzadors han apostat per un nou recorregut més dur i amb més verticalitat

Presentació de la 4a Milla Vertical d'Àreu (Foto: Diputació de Lleida)
Presentació de la 4a Milla Vertical d'Àreu (Foto: Diputació de Lleida)
06/06/2017 18:51

La Milla Vertical d’Àreu, considerada una cursa única de muntanya a Catalunya, arriba a la 4a edició i se celebrarà el proper dissabte, 10 de juny, al municipi d’Alins, al Pallars Sobirà. El repte dels corredors és arribar al final del recorregut situat a Monteixo abans que es pongui el sol per darrere de les muntanyes.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació en roda de premsa d’aquesta nova edició de la competició, que és puntuable per la Copa Vertical Tres Nacions, agermanant-se amb França i Andorra. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós; el director de la Milla, Jordi Escolà; el director de muntanya, Manel Cantolosella; el representat d’Esports a Lleida, Joan Segura, i el corredor Iu Escolà.

L'ens provincial, a través del Patronat de Turisme, col·labora amb aquest esdeveniment esportiu "perquè és tot un referent  i dóna a conèixer el Pirineu a través de l’esport". Així ho ha indicat el vicepresident Gerard Sabarich, que ha afirmat que "amb aquesta prova estem parlant de muntanya, de natura, de Pica d’Estats i de turisme, d’emocions i de sensacions”.

En aquest mateix sentit, l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, ha agraït l’esforç dels organitzadors de la Milla i de les institucions que hi col·laboren. En aquest sentit, també s’ha pronunciat el representat territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura.  

Com ha indicat el director de muntanya, Manel Cantolosella, la Milla Vertical d'Àreu és una cursa de muntanya de gran duresa. A més a més, en aquesta ocasió s’ha apostat per un nou recorregut encara més dur i més verticalitat (3.620 metres), per tal de posar més nivell a la carrera i ser un reclam pels corredors. Així, l'atleta Iu Escolà ha remarcat que es tracta "d’una cursa de muntanya que amb aquest nou recorregut la fa única a Catalunya i al món" .

Paral·lelament, com en altres edicions, s’ha organitzat la Milla Vertical Jove i la Mini Milla de 3 a 12 anys.

Activitats vinculades

El director Jordi Escolà ha repassat en roda de premsa les activitats complementàries a la cursa, que s’organitzen amb l’objectiu de promocionar turísticament els nuclis de la Vall Ferrera. Així, aquest cap de setmana es durà a terme la segona edició de l’Àreu Rock. El divendres a la nit començarà la festa amb l’actuació dels grups locals Singatalla i ShowKatsDjs, i els Crosteau. Com a novetat, es donarà a conèixer la nova cançó de la Milla Vertical, a càrrec del grup Crosteau.

També es farà el segon Festival de senderisme Pica d’Estats, que forma part del conjunt de festivals de senderisme dels Pirineus coordinat amb IDAPA. Aquest esdeveniment acull diverses activitats durant tot el cap de setmana per donar a conèixer l’entorn del poble i la cultura de la Vall Ferrera.

Durant el matí del diumenge està prevista una descoberta a l’entorn natural, al Castell i als museus de la Serradora i Ferreria.  Finalment, una altra activitat programada per dissabte és la Fira d’artesania i de material de muntanya de segona mà.

 

 

 

 

 

Mostrar formulari de contacte