Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'La veu i el cant popular', nova proposta dels Tallers d'Arsèguel

'La veu i el cant popular', nova proposta dels Tallers d'Arsèguel

El curs, que comença aquest dissabte i diumenge, és a càrrec d'Arturo Gaya, cantant del grup ebrenc Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. La setmana vinent l'Escola Folk també programa 'Corda a la manxa!', amb Cati Plana i Jordi Maria Macaya

20/02/2018 12:30

L'Escola Folk del Pirineu, a Arsèguel, acollirà aquest dissabte i diumenge, dies 24 i 25, la primera part del taller 'La veu i el cant popular'. L'activitat es fa en dos caps de setmana i la segona part serà el 28 i 29 d'abril.

El director del curs és Arturo Gaya, cantant del grup emblema de les Terres de l'Ebre: Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Gaya és periodista i mestre de cant popular a Tortosa. També és autor de quatre llibres sobre la tradició musical i cultural ebrenca.

El centre alturgellenc també ha programat per als propers dies un nou taller, 'Corda a la manxa!', dedicat a l'instrument emblema de l'escola i del Pirineu: l'acordió diatònic. La formació, els dies 3 i 4 de març, seran a càrrec de l'acordionista Cati Plana i del violinista Jordi Maria Macaya, músics del grup El Pont d'Arcalís.

D'altra banda, els dies 17 i 18 de març l'Escola Folk oferirà la possibilitat de participar en un curs sobre la tradició musical de les Marques, a Itàlia, a càrrec de Marco Meo.

Paral·lelament, ja està en marxa el taller de cançons tradicionals de l'Alt Urgell, que va començar el 14 de gener. Les dues altres sessions seran el 13 de maig i el 3 de juny. L'imparteix Ramon Manent i Folch, expert en la música folk. Nascut a Barcelona el 1952, Manent ha format part de diversos grups com ara Oreig de Mar, El Tamborí i La Mata de Jonc. Ha enregistrat 30 discos i ha coordinat l'edició de tres CD sobre cançó de tradició oral. És professor de cantr tradicional a l'Escola de Música El Gavià, a l'Escala, i dirigeix el Cor Indika d'aquesta població de l'Alt Empordà. També forma part de la direcció de la Festa de la Sal.

  • 'La veu i el cant popular'
    'La veu i el cant popular'
  • 'Corda a la manxa!'
    'Corda a la manxa!'

Mostrar formulari de contacte