Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Xarxa de Museus de l'Alt Pirineu i Aran es promociona amb un espot inspirat en el film de Hitchcock 'Rebecca'

La Xarxa de Museus de l'Alt Pirineu i Aran es promociona amb un espot inspirat en el film de Hitchcock 'Rebecca'

L'objectiu és apropar i humanitzar els equipaments i els seus responsables de cara als visitants, amb la participació de la secretària tècnica com a protagonista. L'entitat engloba 45 equipaments entre els quals hi ha el Museu Diocesà d'Urgell, l'Espai Ermengol, l'Exposició de les Homilies i la Dinosfera
Vídeo promocional de la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran
18/12/2020 13:35

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran ha llançat una campanya per promoure la visita als 45 equipaments que en formen part, amb l’eslògan 'Per Nadal, guardem les distàncies'. I ho han fet amb una peça audiovisual inspirada en una escena de la pel·lícula 'Rebecca', d’Alfred Hitchcock (VÍDEO), en la qual la seva protagonista (personatge que interpreta la mateixa secretària tècnica de la Xarxa, Nara González) comparteix taula a gran distància amb Maxim De Winter, en aquest cas interpretat per l’actor poblatà Agustí Paüls.

L’audiovisual és obra del realitzador Manel Dalmau, de la Vall Fosca, i ha comptat amb la creativitat de Josep Rosell, la il·luminació de Guillermo Berlanga i el so d'Avenida Studio. Segons explica Nara González, “d’ençà que va començar la situació d’emergència sanitària, ens hem acostumat a anar veient les interioritats dels equipaments i el seu personal tècnic, a través de les diferents iniciatives que s’han pres, tot humanitzant les institucions". Per això, han decidit implicar-se directament com a protagonistes de l'espot.

L’àpat que comparteixen els dos comensals conté un ampli menú de peces de diferents museus de la Xarxa, totes situades damunt de la taula. Entre elles s’hi pot veure fòssils, art romànic, objectes domèstics i relacionats amb feines de camp, una antiga raqueta de neu, un antic casc de moto i fins i tot un os de dinosaure, tots ells representant la variada oferta que ofereixen els equipaments que en formen part.
 
Amb aquesta original acció, la Xarxa vol mostrar la seguretat dels museus, el gran esforç que estan duent a terme els equipaments del Pirineu per complir amb les mesures del Procicat, així com la varietat d’espais que la conformen, amb un menú degustació ampli i divers. La seva oferta engloba actualment 45 museus i equipaments patrimonials de diferents tipologies, de les 6 comarques pirinenques: l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.
 
La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran es va crear el 2007 com a estratègia per millorar l’eficàcia dels museus i equipaments patrimonials d’aquest territori i amb l’objectiu clar de buscar mecanismes per impulsar polítiques de cooperació. Compta amb el suport de l’IDAPA i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que exerceix de suport territorial, a més del Servei de Museus (Departament de Cultura).
 
L'oferta engloba equipaments i museus de diferents tipologies: art, ciència i tècnica, etnologia, arqueologia, ciències naturals, història, zoologia o paleontologia. Entre ells hi ha sis museus registrats: l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà - Parc Cretaci, el Musèu dera Val d'Aran, el Museu Diocesà d'Urgell, el Museu Hidroelèctric de Capdella i el Museu Municipal de Llívia.


 
Museus que formen part de la xarxa:
 
Centre del Romànic de la Vall De Boí (CRVB), Erill La Vall / Col·lecció d’Art Sacre de la Ribagorça - Museu de l'església Vella, Pont De Suert / Dinosfera, Coll de Nargó / Espai Ermengol - Museu de la Ciutat, la Seu d'Urgell / Exposició Permanent de des Homilies d'Organyà, Organyà / Museu Antiga Farinera de Montferrer, Montferrer / Museu de la Moto, Bassella / Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya, el Pont De Bar / Museu de les Trementinaires, Tuixent / Museu del Pagès, Calvinyà / Museu dels Raiers del Coll De Nargó, Coll de Nargó / Museu Diocesà d'Urgell, La Seu d'Urgell / Pou de Gel, Oliana / Col·lecció Museu de Das, Das / Museu Cerdà, Puigcerdà / Museu Espai Ceretània - Jaciment el Castellot, Bolvir / Museu de l'Esclop, Meranges / Museu Municipal Llívia, Llívia / Parc dels Búnquers, Montellà Martinet / Botigues Museu Salàs, Salàs de Pallars / Casa Bonifaci - Museu de Llimiana, Llimiana / Casal dels Voltors, La Torre de Tamúrcia / Epicentre - Centre de visitants del Pallars Jussà, Tremp / Espai Raier, La Pobla de Segur / La Central de Talarn, Talarn / Museu de la Conca Dellà - Parc Cretaci, Isona / Museu Hidroelèctric de Capdella, Capdella / Centre d'Interpretació de l'Aigua de Tavascan, Tavascan / Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Esterri d'Àneu / Era d'Ortega, Peramea / Espai de presentació del Pallars Sobirà - Oficina Comarcal de Turisme, Sort / Jaciment i Museu del Despoblat de Santa Creu, Llagunes / Museu de la sal i salines de Gerri, Gerri de la Sal / Museu de les Papallones de Catalunya, Ribera De Cardós / Presó Museu Camí de la Llibertat, Sort / Pyrenea - Punt d'Interpretació del Romànic, Son / Serradora d'Àreu, Àreu / Ecomuseu ço de Joanchiquet, Vilamòs / Fabrica dera Lan, Vielha / Glèsia de St. Joan, Arties / Mina Victòria, Vilamòs / Mòla de Salardú, Salardù / Musèu dera Nhèu, Salardù / Musèu dera Val d'Aran tor deth generau Martinhon, Vielha / Pyrenmuseu, Salardù.

Mostrar formulari de contacte