Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Xarxa de Pobles amb Encant col.laborarà amb l'associació francesa 'Les Plus Beaux Villages'

La Xarxa de Pobles amb Encant col.laborarà amb l'associació francesa 'Les Plus Beaux Villages'

L'entitat rebrà assessorament tècnic dels seus homòlegs a França Representants de les dues associacions, entre els quals hi havia l'alcalde d'Arfa-Ribera d'Urgellet, s'han reunit aquest dilluns
Xarxa de Pobles amb encant - Visita a França - Abril 2010
19/04/2010 17:59

L'associació francesa "Les Plus Beaux Villages" ha expressat la seva voluntat total de col·laborar en matèria d'assessorament tècnic en el procés de constitució i de gestió de la "Xarxa de Pobles amb Encant" de la demarcació de Lleida, impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació. Aquesta voluntat de col·laboració s'ha posat de manifest en la reunió de treball que ha mantingut aquest dilluns la delegació de la "Xarxa de Pobles amb Encant" que ha viatjat a França, encapçalada pel director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, amb els representants i tècnics de l'associació francesa que ha tingut lloc a la seva seu situada a la població de Clermond Ferrand.

La delegació també s'ha entrevistat amb els representants municipals de Sainte-Eulalie-d'Olt (Auvergne), Castelnou (Languedoc-Roussillon), Charroux (Auvergne) i Collonges-la-Rouge (Limousin), on ha pogut copsar el desenvolupament turístic, artesanal i gastronòmic de les seves zones respectives, a més de contemplar els atractius patrimonials, paisatgístics i culturals de la xarxa de pobles francesa.

Demà dimarts, per tercer i darrer dia, l'expedició lleidatana visitarà les poblacions de Carennac, Loubressac i Autoire, dins la regió de Midi-Pyrénées, i Turenne, a la regió de Limousin, associades també a "Les Plus Beaux Villages".

La delegació convidada a aquest viatge per França per l'homòloga "Les Plus Beaux Villages" és formada per dos representants del Patronat de Turisme, un tècnic i el director; Josep Ros, de la consultora Ros D&P, encarregada de l'assistència tècnica al projecte, i dos representants de la "Xarxa de Pobles amb Encant" delegats per la junta gestora i que són Jesús Doria, alcalde d'Arfa-Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell, i Ramon Berguedà, alcalde de Vallbona de les Monges, a l'Urgell. Durant tot el recorregut per França van acompanyats per Joel Mene, regidor de Turisme de Vilafranca de Conflent (Catalunya Nord).

La invitació al viatge per conèixer algunes de les poblacions que formen part de l'associació francesa i per mantenir la reunió de treball es va materialitzar durant la celebració de l'assemblea general de "Les Plus Beaux Villlages" que va tenir lloc al final de març i a la qual va assistir el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, com a convidat.

L'associació "Les Plus Beaux Villages" es va constituir fa 28 anys i està formada per 151 municipis membres escollits amb uns criteris de qualitat molt estrictes. La seva missió es la preservació i la valorització del patrimoni per afavorir el desenvolupament econòmic i social dels pobles. A causa de la seva trajectòria, aquesta xarxa ha estat el principal model de referència no solament per a la creació de la "Xarxa de Pobles amb Encant" de les Terres de Lleida sinó també per a altres iniciatives similars a la resta d'Europa i del món.

Mostrar formulari de contacte