Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Xarxa TV emetrà continguts locals a Movistar+ amb un canal propi

La Xarxa TV emetrà continguts locals a Movistar+ amb un canal propi

La unió de televisions del territori disposarà del dia 159 de la plataforma de pagament. Les prioritats de la programació seran actes en directe, esports i jornades castelleres
La Xarxa TV a Movistar+
06/06/2016 17:02

Les televisions locals entraran a la graella de la plataforma audiovisual Movistar+ a través del seu nou canal ‘La Xarxa Televisions’. Un acord entre Telefónica i la Diputació de Barcelona farà que a partir del 24 de juny es comencin a veure, al dial 159 de la plataforma de pagament, alguns programes de les televisions locals de Catalunya vinculades a La Xarxa.

Bàsicament seran espais d’entreteniment i divulgació. Diades castelleres, actes en directe i esports són les tres apostes principals d’aquesta “nova finestra”, en expressió de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. De la seva banda, el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, ha destacat l’oportunitat de fer arribar els continguts locals a la gran població, especialment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Compatible amb els canals de TDT

El primer programa que emetran serà la retransmissió de la jornada castellera de Valls. Segons Francesc Pena, la programació que s’emetrà a través d’aquesta canal i les programacions que seguiran emetent les televisions locals "no entraran en col·lisió” perquè “són finestres diferents, públics diferents i usos diferents”. En aquest sentit, Pena ha destacat que l’informatiu local de les cadenes es mantindrà en les respectives graelles, via TDT, “on hi ha el consum majoritari”. Pena insisteix que el nou canal és “un amplificador” dels continguts locals que ja es produeixen, sense ser “agressius” contra els canals habituals del món local. Els continguts que s’emetran via Movistar+ són, de fet, formats que ja fan les televisions locals, als quals es donarà un altre aire perquè compleixin uns estàndards de qualitat.

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha presentat l’acord amb la Diputació de Barcelona com una bona ocasió per incorporar les “manifestacions culturals” locals catalanes a un dial que fins ara n’era orfe, tenint en compte que l'oferta de televisió digital de pagament està quasi monopolitzada per canals en castellà i amb seu central a Madrid.

Mostrar formulari de contacte