Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La XV Trobada d'Escriptors al Pirineu acull, per primer cop, literats occitans

La XV Trobada d'Escriptors al Pirineu acull, per primer cop, literats occitans

La Seu acollirà del 27 al 29 de juny més de 150 persoens provinents dels quatre Estats on es parla el català
Trobada d'Escriptors del Pirineu - Presentació 2008
21/06/2008 10:00

La quinzena edició de la Trobada d'Escriptors al Pirineu, que tindrà lloc a la Seu d'Urgell del 27 al 29 de juny, acollirà per primer cop autors occitans. Aquesta participació "és significativa ja que té lloc en un moment en què el Senat francès acaba de 'tombar' el reconeixement del valor patrimonial de les llengües minoritàries", segons ha explicat Ramon Sistac, president del Grup d'Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu, i professor de la UdL. Dins d'aquest debat, els organitzadors de la Trobada han avançat que l'any vinent - i dins el caràcter itinerant de la Trobada- la traslladaran a la regió de Bearn, a la Gascunya francesa.

La XV Trobada d'Escriptors al Pirineu aplegarà més de 150 persones provinents dels quatre Estats on es parla el català. "És l'any que aconseguim una major dispersió geogràfica", ha destacat Sistac, "amb representants de tots els territoris, des de l'Alguer a la Gironda". Els autors convidats en la present edició són: Antoni Arca, Isidre Domenjó, Antònia Escala, Joan-Claudi Fôret, Lluís Freixas, Sèrgi Javaloyès, Aurélia Lassaca, Joan-Lois Lavit, Enric Lluch, Josep Maria Sala-Valldaura i Maite Salord.

La Trobada busca potenciar la imatge del Pirineu com a eix simbòlic de cultures d’aquesta part d’Europa per promoure’n el coneixement de les seves literatures, tot facilitant la seva comunicació, coneixement, estímul, descoberta i intercanvi. En el marc d'aquesta reunió també es presentarà l'Homiliari, una antologia de textos literaris sobre l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte