Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La ZER Baridà presenta el seu projecte de cooperativa al mercat de la Seu

La ZER Baridà presenta el seu projecte de cooperativa al mercat de la Seu

Els alumnes han après aquest curs a desenvolupar una activitat econòmica local L'objectiu és afavorir l'esperit emprenedor per evitar que els joves hagin de marxar del territori en el futur

ZER Baridà - Cooperativa
ZER Baridà - Cooperativa
07/06/2011 13:01

Els alumnes de la Zona Escolar Rural (ZER) Baridà han muntat aquest dimarts una parada al mercat de la Seu. Els productes que hi han venut són fruit de la cooperativa que han creat durant aquest curs, dins l'activitat escolar.

El projecte ha implicat 40 alumnes d'entre preescolar i sisè, de les escoles de Martinet, Montellà i Lles. Aquest programa es desenvolupa dins el pla Ruralactiva, impulsat per la Fundació del Món Rural. El producte més venut han estat les làmpades fetes amb teules reciclades, però també s'hi oferia arracades, posallapis, clauers, espelmatoris i plantes, entre d'altres. Gemma Bach, mestra de la ZER Baridà, explica que en el procés els infants han après tot allò que té en compte un adult a l'hora de desenvolupar una cooperativa.

La idea s'ha adoptat de les escoles rurals d'Astúries, on ara fa uns anys la crisi minera els va portar a exprimir l'esperit emprenedor a les escoles per evitar la despoblació. També hi prenen part centres del Berguedà, Osona i el Baix Ebre. L'objectiu comú és afavorir l'autonomia dels joves perquè d'aquí a uns anys no hagin de marxar del territori.

Núria Burgada, impulsora de la cooperativa a l'escola, s'ha mostrat gratament sorpresa per l'interès dels alumnes, que aprenen així a treballar en grup, prendre decisions en assemblea, escollir la forma jurídica de l’empresa i els seus estatuts, el logotip, els productes, el cartell anunciador i els càrrecs com ara president, vicepresident, secretari o tresorer

Col·laboradors

La iniciativa, impulsada per la FMR en el marc del projecte Ruralactiva, compta amb la participació dels centres educatius que s’han sumat al projecte i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Per a realitzar la proposta, s’ha treballat conjuntament amb l’empresa pública d’Astúries, “Valnalón, Ciudad Tecnológica”.

Mostrar formulari de contacte