Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / López demana al conseller Recoder que s'analitzin els informes geològics de la variant de Gerri de la Sal

López demana al conseller Recoder que s'analitzin els informes geològics de la variant de Gerri de la Sal

07/06/2011 18:29

Els veïns de Baix Pallars (Pallars Sobirà) volen que les administracions garanteixin la seguretat de les seves cases durant les obres de construcció de la variant de Gerri de la Sal, ja que el traçat d'aquesta via passa molt a prop dels habitatges del marge dret del riu Noguera Pallaresa. Precisament, el diputat de CIU, Agustí López, ha fet arribar aquesta preocupació al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i ha demanat que els serveis tècnics de l'Institut Geològic de Catalunya analitzin a fons els informes redactats pel Ministeri de Foment.

Ja el dia de l'inici de les obres, la setmana passada, el veïnat va explicar que probablement es faria anar un notari perquè aixequés una acta sobre l'estat actual de les cases en previsió de possibles afectacions. Tot i que els afectats creuen que la variant és necessària per al municipi, també opinen "que un enllaç nord per no perdre la connexió directa amb la capital de comarca seria imprescindible".

Els treballs de la variant (N-260) es van iniciar la setmana passada. La variant de Gerri de la Sal tindrà més de 2 quilòmetres, amb un túnel de 976 metres, que es farà en un termini de 36 mesos. El pressupost de la via és de 46.236.079,90 euros. El projecte del traçat s'inicia en el punt quilomètric 292,5 i finalitza en el 294,8, transcorrent per la zona oest de la població i preveient també un pont damunt el rierol d'Ancs i un pas inferior per accedir a les finques del marge esquerre de la nova carretera.

Mostrar formulari de contacte