Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'abast del brot de gastroenteritis a la Cerdanya se situa en 357 persones

L'abast del brot de gastroenteritis a la Cerdanya se situa en 357 persones

El Departament de Salut n'ha localitzat l'origen en un restaurant de Masella, que ja ha pres mesures cautelars. La majoria d'atesos han estat escolars que feien la setmana blanca i no ha calgut cap ingrés hospitalari

Masella
Masella
26/02/2018 17:55

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest dilluns que el brot de gastroenteritis aguda afecta 357 persones. Bàsicament són escolars que s’allotjaven en establiments hotelers de la comarca de la Cerdanya. Concretament, hi ha 346 menors d'entre 8 i 14 anys, juntament amb 11 professors.

D'altra banda, Salut ha confirmat que l'origen del brot s'ha localitzat en un restaurant de l'estació d'esquí de Masella. El departament ha explicat que, amb la col·laboració de l'empresa, "ja s'han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents". La investigació epidemiològica i ambiental l'ha dut a terme l’Agència de Salut Pública de Catalunya i ja es va iniciar la setmana passada, a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya. L'anàlisi ha confirmat que es tracta d’un brot de gastroenteritis aguda per Norovirus (genogrup 2).

La xifra d'afectats s'ha ampliat respecte dels 288 que es van notificar divendres passat perquè s'hi ha sumat un altre grup escolar. Ara ja són 8 les escoles catalanes en les quals s'ha detectat el brot: tres de l'àrea de Girona, tres de Barcelona Sud i dues del Barcelonès Nord. També hi ha un grup d’escolars francesos, provinents de Tolosa de Llenguadoc. Tots ells, tal com ja s'havia informat, estaven fent la setmana blanca a la Cerdanya per practicar l'esquí i d'altres activitats de muntanya.

Des de Salut han reiterat que cap d'ells no ha  ha requerit ingrés hospitalari i la majoria van ser atesos en centres d’atenció primària i atenció continuada. Els quadres clínics s’acompanyen, en general, de simptomatologia lleu amb predomini de vòmits, nàusees i dolor abdominal, i en alguns casos de febre i diarrea.

Mostrar formulari de contacte