Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ACA inicia un estudi per identificar la presència del musclo zebrat basant-se en la identificació genètica

L'ACA inicia un estudi per identificar la presència del musclo zebrat basant-se en la identificació genètica

16/10/2008 09:47

L’Agència Catalana de l’Aigua i el Laboratori d’Ictiologia Genètica de la Universitat de Girona han iniciat un treball per a la identificació ràpida de la presència de musclo zebrat (Dreissena polymorpha) a les masses d’aigua.

L’objectiu d’aquest estudi és la identificació genètica de larves de musclo zebrat en mostres d’aigua mitjançant marcadors genètics específics d’aquesta espècie. Davant la metodologia tradicional d’observació amb microscopi, la utilització d’aquest mètode es presenta com una alternativa ràpida i segura d’identificació de larves de Dreissena per reduir el nombre de falsos positius que es poden presentar amb altres organismes planctònics.

La metodologia de treball consisteix en l’extracció d’ADN del filtrat obtingut durant les campanyes de mostratge durant l’època d’aparició de les larves. La primera part del treball ha consistit en la tria i optimització de les condicions d’identificació dels gens candidats a ser utilitzats com a marcadors a partir d’individus adults de musclo zebrat.

Mostrar formulari de contacte