Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ACA millora el sanejament d'Espot amb una nova depuradora

L'ACA millora el sanejament d'Espot amb una nova depuradora

16/12/2009 12:08

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment les obres que milloraran el sanejament del municipi d’Espot, a la comarca del Pallars Sobirà. S’han invertit en els treballs prop de 650.000 euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea. La nova instal.lació donarà servei a una població equivalent de 900 habitants, tenint en compte l’estacionalitat i l’augment d’activitat durant la temporada d’esquí en aquesta localitat.

D’una banda, s’ha habilitat la connexió dels nuclis de Super-Espot i la Mola amb el sistema de sanejament existent d’Espot, mitjançant la construcció d’una canonada de 1.200 metres de longitud i d’un col·lector d’impulsió. De l’altra, s’ha construït una depuradora biològica compacta que sanejarà les aigües residuals del nucli d’Estais.

L’aigua tractada es retornarà al barranc d’Estais, afluent del riu Escrita, i es possibilitarà així una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Mostrar formulari de contacte