Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ACA posa en marxa dues noves depuradores als nuclis de Saurí i Llessui

L'ACA posa en marxa dues noves depuradores als nuclis de Saurí i Llessui

S'hi ha invertit 650.000 euros, finançats en un 80% per la Unió Europea
05/10/2011 10:18

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei dues depuradores (Saurí i Llessui) que milloraran el sanejament del municipi de Sort (Pallars Sobirà). S’han invertit entre els dos projectes més de 650.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

Les dues depuradores tenen una capacitat conjunta de tractament de 150 m3/dia, equivalent a 750 persones, i retornaran les seves aigües al riu Pamano, afluent de la Noguera Pallaresa.

La depuradora de Saurí és compacta amb un procés biològic de tractament i disposa d’una capacitat de tractament de 30 m3/dia. Pel que fa a la planta de Llessui, també és compacta amb tractament biològic, i disposa d’una capacitat de tractament de 120 m3/dia. A més, aquest projecte també ha comportat la construcció d’una canonada de 260 metres de longitud.

L’aigua sanejada en aquestes dues depuradores possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu Noguera Pallaresa i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Mostrar formulari de contacte