Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ACA posa en servei la depuradora de la Pobleta del Bellveí

L'ACA posa en servei la depuradora de la Pobleta del Bellveí

31/10/2011 11:48

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de la Pobleta de Bellveí, al municipi de la Torre de Capdella, a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 364.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora, que és de tipus compacte amb tractament biològic, està dissenyada per a un cabal de 100 m3/dia i retornarà les seves aigües al riu Flamisell, afluent de la Noguera Pallaresa.

D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Amb aquesta ja són vuit les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Jussà: Tremp, la Pobla de Segur, Vilamitjana de Tremp, Guàrdia de Tremp, Les Esglésies, Figuerola d’Orcau i Xerallo (Sarroca de Bellera).

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

Mostrar formulari de contacte