Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Acadèmia de Suboficials de Talarn commemora el seu 50è aniversari

L'Acadèmia de Suboficials de Talarn commemora el seu 50è aniversari

Aquest dijous ha visitat el centre la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles. Actualment el recinte compta amb 576 alumnes

Visita de Margarita Robles a l'AGBS de Talarn
Visita de Margarita Robles a l'AGBS de Talarn
28/06/2024 17:47

L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn celebra enguany el 50è aniversari de la seva creació. En aquest marc, aquest dijous el centre ha rebut la visita de la ministra de Defensa del Govern espanyol, Margarita Robles, que ha elogiat "la preparació de tot el personal dels diferents exèrcits" i s'ha interessat pels cursos i matèries que s'hi imparteixen. 

Actualment l'AGBS de Talarn compta amb 576 alumnes, tot i que té capacitat per albergar-ne fins a 800. A banda de la seva funció docent, atès que forma sergents per a l'Exèrcit de Terra, Robles ha afirmat que el recinte és "un pilar bàsic de dinamització econòmica de la zona". La ministra ha estat rebuda pel coronel Ángel Francisco Rodríguez Gallo, director de l'AGBS, que ha volgut posar en valor la implantació del centre al Pallars Jussà l'any 1974.

Durant la visita, Margarita Robles ha mantingut dues trobades. La primera, amb sergents pròxims a dos alumnes companys recentment morts. Als futurs suboficials, que properament rebran els seus despatxos, els ha animat a gaudir de la nova etapa perquè, afirma, "estan en el millor de la vida”. Robles ha explicat que "ara mateix hi ha 56 conflictes oberts al món i la millor manera de treballar per la pau és defensar uns valors fonamentals per a tots". Tot seguit, s'ha reunit amb els components de la 49a Promoció de suboficials de Talarn i amb una representació del personal militar -comandaments i tropa- i personal civil destinats a l'AGBS.

Amb motiu d'aquest aniversari, s'han programat una sèrie d'activitats culturals i esportives. L'acte central de la commemoració tindrà lloc divendres vinent, quan és previst que visiti l'acadèmia el rei d'Espanya, Felip VI. 

Mostrar formulari de contacte