Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona programa un concert a la Seu

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona programa un concert a la Seu

L'Orquestra de Cambra de les estades actuarà l'11 d'agost a la Sala de Sant Domènec i interpretarà peces de Mozart i Respighi. La catorzena edició de l'AIMS compta amb una seixantena de joves talents d'arreu del món i un reconegut planter de docents

30/07/2015 08:45

Del 5 a 17 d’agost l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) durà a terme la seva 14a edició. Novament, el campus musical d'estiu ha programat diversos concerts al Solsonès i en comarques veïnes, un dels quals a la Seu d'Urgell. Serà, concretament, dimarts 11 d'agost a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec.

L'Orquestra de Cambra de l'AIMS, dirigida per Sergey Ostrovsky, interpretarà a la Seu obres de Wolfgang Amadeus Mozart i Ottorino Respighi, juntament amb peces dels alumnes solistes. 

L'AIMS aposta cada any per portar a la Catalunya interior músics en formació amb contrastada qualitat. Enguany hi ha 60 alumnes procedents d'una vintena de països, entre els quals hi ha França, Suïssa, el Regne Unit, Estats Units, Brasil o Japó. Aquests participaran, juntament amb els seus reconeguts professors, docents i instrumentistes internacionals, en un programa que contempla en total una trentena de concerts.

A banda de Solsona i la Seu, també actuaran a Navès, Sant Llorenç de Morunys, Riner, Lleida, Cardona, Berga i Moià. Disset concerts es presentaran en format clàssic (en esglésies, teatres i auditoris); quatre es faran al carrer, al casc antic de Solsona, i els nou restants formen part del projecte social de l’Acadèmia i s’interpretaran en centres de col·lectius desfavorits o bé al domicili de persones amb mobilitat reduïda.

Cicle sobre Bach

Entre la programació de l'AIMS Festival d'enguany destaca el cicle de concerts dedicat a Johann Sebastian Bach, en el segon any de la sèrie dedicada al cèlebre compositor i que conclourà en l'edició 2016, després d'haver recollit pràcticament la totalitat del seu repertori per a corda.

L'AIMS Festival aposta per la creació musical i es compromet amb el patrimoni musical del territori que l'acull. Durant el concert inaugural, que tindrà lloc el 5 d'agost al Teatre Comarcal de Solsona, s'estrenarà l'obra de la compositora coreana Jiesun Lim, que ha creat una peça al voltant del Ball de Gegants de Solsona. Aquest concert, en el qual participaran els professors de l'Acadèmia, serà enregistrat i emès en directe per Catalunya Música.

Neix l'AIMS Fundació

Entre les novetats de la present edició es troba l'anunci del naixement de l'AIMS Fundació, que tindrà com a objectius estendre les oportunitats formatives per a joves talents de la música clàssica, multiplicar-ne el seu retorn social i promoure l'intercanvi cultural entre músics de diferents nacionalitats. També es vol explorar les sinergies entre música i tecnologia i desenvolupar un programa de tutoria i apadrinament per a joves talents amb limitacions econòmiques.

Mostrar formulari de contacte