Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'acadèmia militar de Talarn ha format més de 30.000 sergents en cinquanta anys

L'acadèmia militar de Talarn ha format més de 30.000 sergents en cinquanta anys

El rei Felip VI i la princesa Elionor han presidit aquest divendres l'entrega de despatxos, coincidint amb el 50è aniversari de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials

El rei Felip VI amb la princesa Elionor (Fotos: ACN/Marta Lluvich)
El rei Felip VI amb la princesa Elionor (Fotos: ACN/Marta Lluvich)
06/07/2024 18:50

L'acadèmia militar de Talarn, al Pallars Jussà, ha celebrat aquest divendres el cinquantè aniversari de la seva creació. Durant aquest temps ha format més de 30.000 sergents. La darrera promoció, la quaranta-nou, amb més de cinc-cents soldats, ha rebut l'acreditació aquest divendres en un acte presidit pel rei Felip VI acompanyat de la princesa Elionor.

Una exhibició de la patrulla de paracaigudistes ha servit per commemorar l'aniversari de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials. La celebració castrense aquest any no ha comptat amb l'entrega de cap guardó per part del Govern de la Generalitat i sí amb les condecoracions del rei Felip als millors de la promoció. L'acte ha finalitzat amb el tradicional llançament de gorres enlaire per part dels soldats.

En total han rebut el despatx de sergent 509 soldats (32 dones). El moment més emotiu de l'acte ha estat el record i homenatge que s'ha fet a dos companys de promoció que han mort aquest any. El director de l'Acadèmia s'ha dirigit als nous sergents i els ha encoratjat a seguir amb la formació per "no quedar desfasats" davant les exigències de l'exèrcit.

El transcurs de la celebració l'han seguit centenars de familiars i amics dels sergents, que han aguantat sota el sol a més de 30 °C les tres hores que ha durat. Entre les autoritats locals ha assistit a l'acte l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia.

Centre militar docent

L'Acadèmia de Talarn aspira a recuperar en un futur "l'essència" per la que va ser creada, tornant a ser el Centre Militar Docent de referència per la formació dels futurs sergents de l'Exèrcit de Terra. El centre té 140 persones: 116 militars i 24 civils. En total l'11,2% són oficials, el 23,2% sotsoficials i el 65,6% tropa.

Mostrar formulari de contacte