Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'accés a Baiasca, tancat fins que no es construeixi una variant

L'accés a Baiasca, tancat fins que no es construeixi una variant

Els tècnics descarten pode recuperar el punt negre i prioritzen construir un nou pas. Mentre no es resolgui la situació, els veïns estan aïllats i han de fer 1.200 metres a peu fins a un aparcament provisional
Esllavissada a la carretera de Baiasca (Foto: Josep Fillet)
13/05/2016 18:50

Tècnics de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà han visitat la carretera de Baiasca per trobar una solució als despreniments de terra i roques que han deixat el poble aïllat. Els experts s'han mostrat favorables a deixar un pas habilitat per a emergències (ambulàncies o bombers) i construir una variant, segons informa l'ACN.

Durant la visita a la carretera, al municipi de Llavorsí, no s'ha volgut parlar de terminis. Però el que està clar és que els 15 veïns del poble hauran de fer a peu 1.200 metres fins a un aparcament provisional encara durant força dies. La desesperació i impotència dels veïns els ha portat a plantejar-se demanar ajuda a l'exèrcit espanyol per poder reobrir la carretera amb unes mínimes garanties de seguretat. El que tenen clar és que no evacuaran Baiasca perquè "marxar seria com abandonar el poble". Els residents porten des de dimarts amb aquesta situació i ja comencen a sortir petits inconvenients, com que el Correu no puja a repartir les cartes o que el camió d'escombraries no puja a recollir la brossa.

De moment, durant la visita dels tècnics d'aquest divendres, s'ha decidit no seguir invertint diners a assegurar el punt de les esllavissades i destinar tots els esforços a construir una nova variant en un terreny més segur. En uns 15 dies, quan el projecte estigui enllestit, es podrà començar a parlar de terminis i dates, ha dit el tècnic de la Diputació.

Tot i haver pres aquesta decisió, el que manca encara és el finançament per construir aquesta variant. Des de l'Ajuntament de Llavorsí es demana col·laboració i implicació de totes les administracions atès que ara mateix el poble està, literalment, aïllat.

Mostrar formulari de contacte