Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'activitat ‘Urban Knitting’ dóna el tret de sortida a la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell

L'activitat ‘Urban Knitting’ dóna el tret de sortida a la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell

El programa de la celebració, amb el lema ‘Teixim Vida’, inclou un ampli ventall de propostes lúdiques i culturals

Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell
Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell
14/09/2018 17:40

L'activitat ‘Urban Knitting’ (teixit urbà) dóna el tret de sortida, el pròxim dijous 20 de setembre, a l'agenda d'activitats de la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell. La proposta, que es repetirà el divendres 21, dóna nom al lema d’aquesta celebració, ‘Teixim Vida’. La iniciativa, de deu del matí a una del migdia, consistirà en decorar entre tots i totes el mobiliari urbà amb acolorides peces teixides a ganxet o mitja.

Pel que fa al programa de la festa, el dilluns 24 de setembre, a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A les dues del migdia participaran en un dinar de germanor que comptarà amb l'actuació del músic ‘Jordi’. La jornada seguirà a les set de la tarda, a la sala la Immaculada, amb la conferència ‘Salut afectiva i sexual per a la gent gran’, a càrrec de Sònia  Notario, de l’Associació Antisida Lleida.

Dimarts 25 de setembre hi ha preparades tres propostes: a dos quarts d'onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; a les 12 del migdia, una tertúlia a RàdioSeu presentarà el contingut d ela Festa de la Gent Gran; i a les cinc de la tarda, al CETAP es durà a terme un taller de musicoteràpia que serà conduit per Pilar Planavila. El taller és gratuït però cal fer inscripció prèvia per participar-hi.

La festa de la gent gran continuarà dimecres 26, a les deu del matí, amb una xerrada-col·loqui sobre els serveis de salut mental a l’actualitat a la Seu d’Urgell. A les set de la tarda, tindrà lloc la conferència ‘Què cal saber de la diabetis’, a càrrec del farmacèutic Joan Lluís Purgimon. Ambdues activitats tindran lloc a la sala la Immaculada.

Dijous 27 la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats ben diferents. A les deu del matí, emmarcada en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, tindrà lloc la visita guiada Castellciutat 1714, a càrrec de l'historiador urgellenc Carles Gascón. A les 7 de la tarda tindrà lloc una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i la presentació de la nova coral ‘Veus de la Seu’, a la sala Sant Domènec.

Excursió a Ripoll

Per divendres 28 hi ha organitzada una excursió a Ripoll. Els participants gaudiran d’una visita guiada al conjunt monàstic de Santa Maria i el Museu de Ripoll. Per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins el 20 de setembre. Les places són limitades. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites i dinar, és de 20 euros.

Ball cerdà intergeneracional

Una any més, la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell inclou en el programa festiu la celebració del ball cerdà intergeneracional, que tindrà lloc el dissabte 29 de setembre, a les 12 del migdia, a la plaça de les Monges.

Diumenge 30, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, amb l'acompanyament de la coral de la Gent Gran.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació de la coral de gent gran ‘Veus de la Seu’.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació musical d’Els Cremats en concert, que oferiran havaneres, cant de taverna i sons cubans.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Bugatti. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents. Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el 20 de setembre. El preu és de 23 euros.

Col·laboradors

Un any més, la Festa de la Gent Gran està organitzada per la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions: Consell Municipal de Gent Gran, Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música, Coral de la Gent Gran ‘Veus de la Seu’, Grup de ball i organització del Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Creu Roja, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Músic Jordi i Servei de Salut Mental de la Fundació Sant Hospital.   

 

Mostrar formulari de contacte