Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'administració de loteria de la Seu tanca avui per protestar contra la privatització dels Jocs de l'Estat

L'administració de loteria de la Seu tanca avui per protestar contra la privatització dels Jocs de l'Estat

Des de l'1 de gener el sector es regirà per les normes de dret privat i s'eliminaran les concessions La nova mesura podria suposar la desaparició de 1.000 punts de venda en un any

Loteria
Loteria
21/04/2010 13:57

L’administració de loteria de la Seu d’Urgell no ha obert avui les seves portes, ja que s’ha sumat a l’aturada convocada pel sector, que denuncia que el Govern espanyol vol privatitzar l’explotació i comercialització dels Jocs de l’Estat. Segons indiquen les administracions, si això es produeix, “els 3.000 milions d’euros que actualment ingressa el Tresor Públic, aniran a parar a les grans multinacionals que obtinguin les llicències d’explotació”.

En un comunicat que s’ha fet arribar als clients de l’administració urgellenca, s’exposa també que el tancament de l’oficina es fa per donar a conèixer la situació a la ciutadania. “Entenem que no es pot privatitzar un bé públic, un bé de l’estat, que està generant anualment el doble dels beneficis que es vol recaptar amb la pujada de l’IVA”, assenyalen. “Aquells que se’n beneficien actualment ho han de saber”, remarquen.

El tancament de les administracions de loteria també s’ha justificat assenyalant que “es vol acabar amb la Loteria de Bitllets per convertir-la en una loteria de tiquet de màquina, que afectarà més de 12.000 treballadors”. A més, les oficines pronostiquen que el model d’explotació privada no serà productiu. “Ja s’ha assajat a Europa i s’ha comprovat que no s’obté els mateixos resultats”, es pot llegir en el comunicat.

La vaga del sector, que té el suport de les associacions Anapal, Fenapal i Apla, s’ha anunciat que serà “condicional, intermitent i transitòria, fins que el Govern no freni les mesures privatitzadores i convoqui a negociar els representants dels Administradors i els seus treballadors per crear una nova llei del Joc Públic”.

Canvis a partir de l’1 de gener de 2011

Des de l'1 de gener el sector es regirà per les normes de dret privat, de manera que s'ha passat d'un sistema basat en les concessions, a un altre de contractes mercantils privats. Segons el president de Anapal i de la taula d'associacions, Manuel Izquierdo, la reforma manté en la més absoluta incertesa 4.000 pimes o administracions de loteria, en les quals treballen 12.000 persones de manera directa i estable, i prop de 25.000 de manera indirecta. Des de l'administració s'assenyala que augmentarà el nombre de punts de venda i que els venedors tindran més canals de distribució. La nova mesura podria suposar el tancament de 1.000 punts de venda en un any.

Mostrar formulari de contacte