Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AEAU celebra el seu primer aniversari

L'AEAU celebra el seu primer aniversari

El president de l’entitat, Jordi Grau, reclama més sòl industrial a la Seu i confirma que la crisi econòmica també afecta la comarca Més de 140 empresaris de l’Alt Urgell formen part de l’associació
Ausàs i Grau, a l'Ajuntament de la Seu
09/07/2008 13:32

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU) celebra avui el seu primer aniversari en plena crisi econòmica. L’entitat, que aplega ja més de 140 empresaris de la Seu i comarca, té prevista aquest dimecres la signatura d’un conveni de col.laboració amb la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya per aconseguir subvencions i tenir accés a una àmplia oferta de formació. Alhora, l’acord vol servir també per unir esforços per tal d’afrontar la recessió actual.

El president de l’AEAU, Jordi Grau, ha explicat en una entrevista a RàdioSeu, que “mirarem d’ajudar en allò que puguem per superar un moment delicat en l’economia”. Per Grau, tot i que al Pirineu sempre havien passat de llarg les crisis, “aquesta d’ara ens toca molt de prop, ja que depenem molt de la construcció". El representant dels empresaris també esmenta el preu del gasoil: “Pels desplaçaments ens ha penalitzat molt, ja que no tenim alternatives com serien el tren o l’avió”. La distància de la comarca respecte de les grans àrees econòmiques fa que s’hi noti molt més l’impacte de la pujada dels carburants.

L’empresari urgellenc afegeix que s’ha de trobar solucions a la manca de sòl industrial a la Seu: “Des de l’AEAU continuarem reclamant a l’Administració que se superin els esculls de la variant perquè el nou polígon industrial es pugui construir el més aviat possible”. I apunta al fet que si no se soluciona aquesta qüestió, “a la crisi financera i econòmica hi hauríem de sumar la manca d’espai per a les empreses”.

El balanç de la tasca feta durant aquest primer any de vida de l’AEAU, “és molt positiu”, segons ha manifestat Grau. En aquest sentit, l’empresari alturgellenc s’ha referit a l’augment dels associats, a les reunions informatives amb els socis i amb altres entitats del sector, als cursos de formació, i a les accions impulsades davant de l’Administració, per exemple, en relació a les mancances en el servei d’ADSL de Telefònica a l’Alt Urgell.

L’AEAU va néixer amb l’objectiu de desenvolupar l’activitat econòmica i empresarial a la comarca, allunyada dels centres de decisió. “Tot i que l’associacionisme a l’Alt Urgell no té una implantació històrica, hem aconseguit que els empresaris de la zona hagin fet pinya”, ha indicat Grau.

Mostrar formulari de contacte