Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AEAU organitza una jornada sobre novetats fiscals

L'AEAU organitza una jornada sobre novetats fiscals

S’hi parlarà del tancament comptable-fiscal d’enguany i els canvis tributaris del 2010 Una xerrada analitzarà la situació actual de l’impost sobre successions i donacions a Catalunya
AEAU i PIMEC
10/12/2009 18:19

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell ha organitzat per al pròxim dimarts, dia 15 de desembre, una jornada informativa i de debat sobre temes fiscals. El programa del seminari inclou ponències sobre les novetats tributàries del 2010 i el tancament fiscal d’enguany. Alhora, es parlarà de forma especial sobre l’impost de successions i donacions a Catalunya, que s’està a punt de modificar.

A la jornada, que començarà a les onze del matí i finalitzarà a les dues del migdia, hi participarà l’economista i màster en dret tributari, Carme Ferrer i Martínez, que és ponent habitual en temes d’impostos i assessora fiscal d’empreses. També hi serà present l’economista, censor jurat de comptes i exdelegat de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals, Joan M. Gimeno i Bou. Per últim, hi intervindrà el professor de la Facultat de Ciències Econòmiques de Barcelona i president de la Comissió econòmica i fiscal de la PIMEC, Joan Buscà i Ambrós.

La primera xerrada del programa versarà sobre l’Impost de Societats 2009, dels ajustaments al resultat comptable per al càlcul de la base imposable del tribut, el tipus de gravamen, bonificacions i deduccions a la quota i la gestió de l’impost.

Posteriorment, el tema central se centrarà en les novetats tributàries per a l’any que ve. Es parlarà novament de l’impost sobre societats i la reducció dels tipus de gravamen, a més de les modificacions fiscals introduïdes en la llei de les SOCIMI. També es destacarà de forma especial els canvis en l’IRPF, l’increment de tributació de l’estalvi, l’augment dels tipus de retenció i els impostos per a nous residents provinents de fora de l’estat.

El darrer debat del seminari girarà entorn l’impost de successions i donacions de Catalunya. Es compararà la tributació al nostre país en relació amb d’altres regions d’Espanya. També es parlarà d’exemples pràctics de l’impost i de la situació actual i de futur del tribut.

La jornada, que compta amb la col.laboració de la PIMEC i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, finalitzarà amb un col.loqui previ a la cloenda, programada per a les dues del migdia.  Aquest divendres és l'últim dia per a confirmar l'assistència a la jornada informativa sobre fiscalitat. La inscripció es pot fer a info@aeau.org o bé al telèfon 663 93 11 19.

Mostrar formulari de contacte