Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AECC habilita un espai de descans per a pacients oncològics i familiars que es desplacen a Lleida durant el tractament

L'AECC habilita un espai de descans per a pacients oncològics i familiars que es desplacen a Lleida durant el tractament

És d'accés gratuït i dona servei a persones de municipis de l'Alt Pirineu i Aran i Ponent. En una prova pilot ja se n'han beneficiat cinc famílies de municipis com la Seu d'Urgell i Vielha
El nou espai de l'AECC Lleida a l'Hotel Nastasi perquè pacients oncològics i familiars puguin descansar entre visites mèdiques i tractaments (Foto: ACN/Anna Berga)
15/03/2023 17:35

L'Associació Contra el Càncer (AECC) de Lleida ha inaugurat aquest dimecres un nou espai de descans gratuït a la ciutat de Lleida per a persones amb càncer i els seus familiars que viuen fora i que s'han de desplaçar als centres hospitalaris lleidatans durant el tractament. La sala, ubicada a l'Hotel Nastasi, està equipada amb sofàs, butaques, una gran taula central i una zona de cuina amb microones i dispensador d'aigua.

La coordinadora de voluntariat de l'AECC Lleida, Isaura Perelló, ha afirmat a l'ACN que l'objectiu és que els pacients amb càncer i les famílies tinguin "més qualitat de vida" i disposin "d'un espai de benestar i confort". El programa pilot es va posar en marxa al febrer i, de moment, ja hi ha 5 famílies que se n'han beneficiat, de municipis com la Seu d'Urgell, Vielha, Tàrrega o Mollerussa.

El nou espai dona resposta a una demanda que feia temps que formulaven les famílies amb pacients oncològics que viuen fora de la ciutat de Lleida. I és que sovint aquests malalts, que en molts casos tenen un estat de salut delicat, han de passar llargues hores d'espera en un mateix dia entre visites mèdiques i tractaments. De fet, els pacients de l'Alt Pirineu i Aran i d'altres pobles de Ponent es troben que han de sortir aviat de casa per ser a les 8 del matí a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on molts s'hi estan fins a la tarda, de manera que no arriben a casa fins a la tarda o vespre.

Així doncs, el nou servei ofereix un lloc tranquil i confortable on poder descansar entre visita i visita. Paquita Sánchez, familiar d'una persona que tenia càncer i que va morir l'octubre passat, ha afirmat que la iniciativa és "una opció molt bona, ja que és un procés molt dur". En el mateix sentit s'ha expressat Imma Roig, voluntària de l'AECC Lleida i que també va passar per un tractament oncològic. Roig ha assegurat que el nou espai és "comodíssim" i assenyala que ha tingut "molt acceptació entre les famílies".

Espai per a sis persones

L'espai que l'Hotel Nastasi ha cedit a l'entitat de forma gratuïta té capacitat per acollir sis persones a la vegada. La inauguració s'ha fet aquest dimecres al matí i hi ha assistit l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de diversos regidors, així com Jordi Cortada, assessor de Salut Pública de la Diputació de Lleida; Sisco Maranges, president de l'Associació Contra el Càncer a Lleida; Raül Llevot, gerent del Servei Català de la Salut de la RS Lleida, i Eugènia Puig-gròs, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida.

Mostrar formulari de contacte