Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AEDAU discrepa d'Ausàs sobre la reobertura de l'aeroport

L'AEDAU discrepa d'Ausàs sobre la reobertura de l'aeroport

L’entitat replica que “l’interès general d’Adrall és que no es faci el projecte” El conseller ha confirmat la voluntat del Govern de tirar endavant el camp de vol i creu que estarà adaptat al territori
Adrall - Manifest Aeroport
26/08/2008 16:51

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell (AEDAU) considera que el projecte de reobertura de l’aeroport de la Seu “no és respectuós amb les persones afectades” ni tampoc no ho és “amb la comarca”, atès que portarà el nom Andorra-Pirineus. L’entitat responia així avui a les declaracions del conseller de Governació, Jordi Ausàs, que aquest cap de setmana passat defensava la necessitat de tirar endavant el projecte.

Ausàs afirmava diumenge a l’ACN que el Govern defensa l’aeroport perquè serà “una infraestructura amb unes dimensions i un flux de moviment adaptats a la realitat del territori”. El conseller creu que el procés de reobertura “és respectuós amb les persones afectades”. Alhora, assegurava que “s’ha d’escoltar tothom” però que “és clar que l’interès general ha de passar per damunt del particular”. A més a més, creu que l’impacte paisatgístic serà menor del que denuncien els afectats i preveu que la nova fase de tramitació es farà amb total transparència.

Sobre tot plegat, l’AEDAU ha emès avui un breu comunicat de sis punts, en el qual assegura que “L’interès general de la població d’Adrall és que no es construeixi aquest projecte”. Sobre la previsió d’ampliar la zona d’enlairament i aterratge, l'entitat opina que “omplir la part que falta per l’allargament de la pista suposa molt temps de pols” i que “construir una muntanya artificial de terra al costat d’una població te els seus riscos d’esllavissada en cas d’aiguats o tempestes”.

Fins ara, l’associació s’ha mostrat crítica amb les explicacions donades per la majoria de polítics locals als quals ha consultat sobre l’afectació que tindrà l’aeroport en cas de ser reobert. Durant els darrers mesos, el col.lectiu ha promogut reunions públiques amb el cap de serveis de Política Territorial a l’Alt Pirineu i Aran, Jordi Mas Ortega, i amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, entre d’altres.

En les declaracions a l’ACN, Jordi Ausàs també es mostrava convençut que, si algú considera que no hi ha hagut prou informació, es faran més reunions.

Mostrar formulari de contacte