Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AEiG Urgellenc organitza una concentració per reclamar un nou local

L'AEiG Urgellenc organitza una concentració per reclamar un nou local

L'Ajuntament ja els ha ofert una possible ubicació, però el col·lectiu vol donar a conèixer la seva situació actual aquest dissabte a la plaça dels Oms. El Cau haurà d'abandonar el seu actual espai per la construcció del futur Hospital Comarcal
La zona del parc de Bombers de la Seu, on s'ha de construir el futur Hospital Comarcal
03/06/2022 12:25

L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc ha convocat una concentració aquest dissabte, a les 12 del migdia a la plaça dels Oms, per reclamar a l'Ajuntament de la Seu que els faciliti un nou local per a les seves activitats habituals. L'edifici que fa servir el Cau des de fa anys, al costat del Parc de Bombers, està afectat per la imminent construcció del futur Hospital Comarcal de l'Alt Urgell, per la qual cosa necessiten disposar d'un altre indret per garantir la seva continuïtat.

Ariadna Subils, monitora de l'AEiG, ha matisat que a data d'avui les converses amb l'Ajuntament comencen a donar fruit i que ara mateix hi ha una bona sintonia de cara a trobar una solució, després que darrerament havien denunciat la manca d'avenços en aquest objectiu. Aquests darrers dies hi ha hagut noves reunions amb l'alcalde, Francesc Viaplana, i la regidora de Joventut, Núria Tomàs, de les quals asseguren que aquesta vegada n'han sortit "molt contents". Tot i això, el col·lectiu ha decidit mantenir la concentració d'aquest dissabte, amb l'objectiu que la tramitació "no es refredi".

L'objectiu d'aquest acte també és, expliquen, "per fer-ne partícips els infants de l'agrupament, perquè al local hi passen moltes hores els dissabtes i ells també pregunten què passarà i estan preocupats". Així, la trobada vol ser una manera de compartir amb les famílies quina és la situació actual i quines possibles solucions hi ha sobre la taula.

L'Ajuntament ofereix un local de l'Escola Albert Vives

Pel que fa a aquestes converses, Francesc Viaplana ha defensat que l'Ajuntament vol trobar-hi una solució, entre d'altres coses, perquè valoren "molt positivament" la feina que fa el Cau "per la nostra infància i el nostre jovent". Viaplana creu que "és una sort poder comptar amb una entitat com aquesta a la ciutat" i per això creu que cal ajudar-la si ho necessiten. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu ha recordat que a l'inici de legislatura ja se'ls va facilitar un nou espai, mitjançant un mòdul prefabricat al costat del seu local habitual, i que ara volen treballar perquè disposin d'un nou indret adequat a la dimensió de la seva activitat actual.

De moment, l'alternativa que ha proposat l'Ajuntament és al recinte de l'Escola Albert Vives. El consistori ha explicat que estan pendents de signar un conveni amb el Departament d'Educació per assumir la titularitat d'aquest espai concret. Viaplana ha detallat que aquesta opció no acaba de convèncer l'AEiG, pel fet d'estar dins d'una escola, però tot i això l'ajuntament ha explicat que hi ha la possibilitat de fer una separació perquè el local quedi clarament delimitat. Viaplana hi ha afegit que aquesta ubicació podria ser provisional, per quan el Cau hagi d'abandonar el local actual, i deixa la porta oberta perquè més endavant s'estudiï una altra ubicació que ja seria la definitiva, sempre tenint en compte que la disponibilitat de nous llocs per part del consistori és limitada. Entre aquestes opcions de futur, no es descarta la possibilitat de cercar un local de lloguer.

L'any 2016, l'Ajuntament de la Seu va cedir gratuïtament a l'AEiG Urgellenc l'ús de l'edifici i el terreny situats al costat del Parc de Bombers. Es donava així resposta a la petició que havien fet de disposar d'un espai fix per fer la seva activitat pedagògica amb infants i joves. Es dóna la circumstància que en els seus inicis l'entitat ja havia fet servir les instal·lacions de l'Escola Albert Vives. També van estar durant un temps al Centre Cívic l'Escorxador, fins que van traslladar-se al seu indret actual.

Mostrar formulari de contacte