Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Aeroport Andorra-la Seu augmenta les operacions de vol al 2020

L'Aeroport Andorra-la Seu augmenta les operacions de vol al 2020

Malgrat ser un any marcat pel confinament, s'hi va registrar 5.325 enlairaments o aterratges, 1.368 més que l'any anterior. El juny i el juliol van ser els mesos de més activitat, amb més de 700 moviments en tots dos casos

Una aeronau a l'Aeroport Andorra-la Seu (Foto: arxiu)
Una aeronau a l'Aeroport Andorra-la Seu (Foto: arxiu)
15/01/2021 09:55

L'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell va registrar durant el 2020 un increment d'operacions. Un fet que des de l'empresa pública Aeroports de Catalunya, responsable de la instal·lació, consideren especialment rellevant tenint en compte que aquest fet s'ha produït en un any marcat pel confinament de la primavera i per d'altres restriccions de mobilitat que hi ha hagut la resta de l'any, dins de les mesures de prevenció de la COVID-19.

Concretament, aquest darrer any el camp de vol urgellenc ha rebut 5.325 operacions; és a dir, 1.368 més que l'any anterior (+34%). El juliol va ser el mes que en va comptabilitzar més, amb 765, seguit pel juny, amb 719. Per contra, al març -tot coincidint amb l'inici de l'estat d'alarma- n'hi va haver només 167 i va ser el mes amb menys operacions, seguit del desembre, amb 213.

Descens a l'Aeroport d'Alguaire, pels confinaments i la fi dels vols d'esquiadors

Pel que fa a l'altre aeroport gestionat per Aeroports de Catalunya, el de Lleida-Alguaire, la pandèmia sí que es va traduir en aquesta pista en un descens notable d'activitat, en la línia de la resta d'instal·lacions comercials del país. La pista lleidatana ha registrat 23.029 passatgers, un 60% menys que el 2019, i un total de 16.921 operacions, un descens del 43% respecte de l'any anterior.

Entre les causes d'aquest descens, a banda de la pandèmia, també s'ha indicat el fet que l'any passat es va interrompre durant dos períodes el vol regular d'Air Nostrum entre Alguaire i Palma de Mallorca. Primer va ser durant el confinament, amb la declaració el 15 de març passat de l'estat d'alarma. I després, amb el confinament perimetral del Segrià, que es va decretar just un dia després de la represa dels vols, que havia estat el 3 de juliol. Aquesta operativa no es van reprendre novament fins al 4 de setembre, ja a les acaballes de la temporada d'estiu.

A més a més, aquest any passat l'aeroport lleidatà tampoc no va poder operar els vols d'estiu de la mateixa companyia a Eivissa i Menorca. A això, cal sumar-hi el fet que aquest hivern passat Lleida-Alguaire ja es va quedar sense l'arribada de vols per portar esquiadors al Pirineu (principalment a Andorra), després que va deixar de treballar-hi el turoperador suec Quality Travel, tot i que encara va fer-ho durant els primers mesos del 2020. Anteriorment ja hi havia deixat d'operar el britànic Neilson Thomas Cook, després que es va declarar en concurs de creditors.

El febrer, amb 4.331, va ser el mes en què l'aeroport d'Alguaire va registrar més passatgers. Durant abril i maig, coincidint amb el confinament per la covid-19, es va notar el descens més notable, amb tan sols 94 i 59, respectivament, respecte als 4.433 i 2.259 dels mateixos mesos del 2019. El segon mes que més passatgers va rebre va ser l'octubre, amb 3.598.

Mostrar formulari de contacte