Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Aeroport Andorra-La Seu estrena un servei d'aerotaxi

L'Aeroport Andorra-La Seu estrena un servei d'aerotaxi

L'oferta la promou l'empresa andorrana TSA, que aspira a realitzar unes 250 hores de vol anuals. Els trajectes seran a la demanda i s'adrecen a viatges d'empresa però també al públic en general
Aerotaxi a l'Aeroport Andorra-La Seu
15/09/2015 12:45

L'Aeroport Andorra-La Seu oferirà un nou servei d'aerotaxi per a desplaçaments a la demanda des del Pirineu. La proposta l'ha presentat aquest dimarts l'empresa TSA ('el Teu Soci Aeri'), impulsada íntegrament des d'Andorra per pilots privats del Principat.

TSA començarà a operar amb una aeronau privada amb capacitat per a vuit passatgers. La companyia ja disposa des del mes de gener passat de tots els permisos per operar. El director de l'empresa, Manel Campos, ha assegurat que amb aquest avió reactor poden oferir un servei semblant al de les grans companyies pel que fa a alçada i a velocitat de vol (fins a 43.000 peus i més de 750 km/h), però totalment adaptat al client. És a dir, concertant prèviament l'hora de sortida i l'aeroport de destí.

Per això, l'aerotaxi s'adreça especialment a viatges de negocis des del Pirineu o bé amb destí al Pirineu. Tot i això, Campos ha afirmat que és un servei que pot ser útil per a qualsevol altra necessitat, ja sigui per a desplaçaments urgents o bé per turisme, i que oferiran preus competitius, sempre que omplin totes les places. TSA afirma que, tot i que el preu sempre serà més alt que amb una gran companyia, poden oferir per exemple el desplaçament a Madrid per 300 euros. El preu final depèn de variables com ara les taxes de l'aeroport de destinació o les peticions concretes del client.

Primeres peticions

L'objectiu inicial que s'ha marcat TSA perquè el projecte sigui rendible és el de realitzar almenys entre 200 i 250 hores de vol anuals, independentment de com estiguin repartides. Tot que de moment encara no han fet els primers vols, ja han rebut una quinzena de peticions d'informació, principalment d'Andorra, per a destins com ara Itàlia, Londres, Barcelona i el nord d'Àfrica. El radi d'acció de l'aeronau és de fins a 3.000 km; és a dir, tota la península ibèrica i bona part del centre i el sud d'Europa. Campos considera que al Pirineu hi ha prou demanda perquè la proposta funcioni.

A banda de l'aerotaxi, TSA també ofereix d'altres serveis com ara el d'escola de pilots, dins del qual actualment fan la formació de tres aspirants a pilot del territori.

Mostrar formulari de contacte