Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Agència Catalana de l'Aigua estrena una nova depuradora a Xerallo

L'Agència Catalana de l'Aigua estrena una nova depuradora a Xerallo

La instal.lació tracta 70 l/m3 al dia i permet la reutilització
20/07/2011 10:49

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora de Xerallo (al terme municipal de Sarroca de Bellera), que millorarà el sanejament del Pallars Jussà. La planta, de tipus biològic, i la xarxa de col·lectors de 430 metres de longitud han suposat una inversió propera als 409.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora té una capacitat de tractament de 70 m3/dia i l’aigua sanejada farà possible una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu de Bellera i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Amb aquesta ja són sis les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Jussà: Tremp, la Pobla de Segur, Vilamitjana de Tremp, Guàrdia de Tremp i Les Esglésies.

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005, aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

Mostrar formulari de contacte