Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Agència de l'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a la Seu d'Urgell per a lloguer social

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a la Seu d'Urgell per a lloguer social

Amb aquesta incorporació, l'Ajuntament ja compta amb cinc habitatges per atendre peticions de veïns en situació vulnerable. L'Oficina Local també gestiona un parc viu de 20 immobles mitjançant la Xarxa Municipal de Mediació
Acte de cessió de dos pisos de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a la Seu perquè els gestioni HIULS
13/01/2021 18:30

L’Agència d’Habitatge de Catalunya ha cedit aquest dimecres les claus de dos pisos a Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS), perquè des d'ara l'empresa municipal urgellenca s'encarregui de la gestió d'aquests immobles. L'objectiu és ampliar l'oferta d'habitatge social de la Seu d'Urgell, especialment de cara a famílies o persones en situació vulnerable. Aquests dos pisos se sumen als tres amb els quals ja es va signar un convenir el més passat, també amb l'agència de la Generalitat, adreçats també al lloguer social i que ja tenen adjudicataris.

L'acte de lliurament s'ha fet a l'Ajuntament urgellenc a càrrec de Montse Segura, gestora de Proximitat a Lleida de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, i de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. Prèviament han signat el conveni que en recull la cessió de la gestió. També hi han pres part el regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, i la regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla.

Aquests dos nous pisos, els Serveis Socials tindran més facilitats per reallotjar famílies vulnerables en aquells moments en què necessiten un habitatge de manera urgent. Jordi Fàbrega ha destacat que ara l'Ajuntament ja disposa de cinc pisos d'aquest tipus i ha agraït la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge, perquè l'increment de pisos cedits ha estat de quasi un 40%. L’alcalde urgellenc ha remarcat la importància de poder disposar d'aquest mitjà perquè “cada vegada hi ha més dificultats per adquirir aquest dret bàsic com és l’habitatge, però que es treballa coordinadament entre les Regidories d’Habitatge i de Serveis Socials per donar respostes a aquesta problemàtica al municipi”.

Ajuts per pagar el lloguer

En aquest acte també s'ha explicat que fins a 419 famílies de la Seu d’Urgell i la comarca han tramitat durant el 2020 una petició de subvenció per al pagament al lloguer o bé per a prestació econòmica especial d'urgència. L’Oficina Local d’Habitatge ha estat, un any més, l’encarregada de tramitar les sol·licituds per a les persones que volen optar a aquest ajut, que contempla subvencionar fins  un màxim d’un 40% del pagament del lloguer mensual. 

A banda dels ajuts directes al lloguer, des de l'Ajuntament han remarcat que l’Oficina Local d’Habitatge de la Seu d’Urgell gestiona actualment un parc viu de 20 habitatges que s’inclouen en la Xarxa Municipal de Mediació del Lloguer Social. Aquests immobles, la majoria de propietaris particulars, es lloguen a un preu més baix que el de mercat, tot oferint així als propietaris una cobertura de defensa jurídica i una altra cobertura de continent de l'habitatge, totalment gratuïta durant la vigència del contracte.

L'Agència de l'Habitatge gestiona 35 pisos a la Seu

A aquests habitatges cal sumar-hi 35 pisos que gestiona directament l’Agència d’ Habitatge de Catalunya al terme municipal de la Seu d'Urgell. Una xifra que darrerament s’ha vist incrementada per la compra d’algun pis per la via del tanteig i retracte, cosa que permet l’article 51.2 b) de la Llei del Dret a l’Habitatge.

Mostrar formulari de contacte