Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Laia Calaf, nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Laia Calaf, nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

La biòloga, amb experiència tant en aquest parc com al de Posets-Maladeta, relleva Mercè Aniz, que ha dirigit l'espai protegit al llarg els darrers 32 anys
Laia Calaf, nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Foto: PN Aigüestortes)
15/11/2022 17:10

La biòloga Laia Calaf Viñolas ha estat nomenada nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Calaf pren el relleu de Mercè Aniz, que ha dirigit el principal espai protegit de Catalunya al llarg dels darrers trenta-dos anys, des del 1990.

Laia Calaf és doctora europea en biologia per la Universitat de Barcelona i té un mestratge en alta funció directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Anteriorment treballat per a diversos parcs naturals, com ara el de Posets-Maladeta (Ribagorça) i Aigüestortes mateix, on també ha exercit de guia interpretadora. La seva experiència inclou la tasca d'investigadora a la Fundació Centre d'Estudis Ambientals de la Mediterrània, en diversos projectes europeus de restauració forestal i prevenció d'incendis.

El d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l'únic parc natural de Catalunya que té reconeixement estatal. Abasta 40.852 hectàrees, de les quals 14.119 són la zona de protecció estricta i les 26.733 restants corresponen a la zona perifèrica de protecció. Aquesta àrea inclou un total 10 municipis, de quatre comarques: Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Aran.

Mostrar formulari de contacte