Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AJAU se solidaritza amb els detinguts per la vaga general

L'AJAU se solidaritza amb els detinguts per la vaga general

L'assemblea de joves considera que els disturbis són conseqüència de la "violència econòmica" El comunicat sosté que també hi ha hagut agressions per part de la policia

AJAU - Poder adult
AJAU - Poder adult
03/04/2012 16:12

L'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU-Cajei) ha emès un comunicat en què demana la posada en llibertat dels joves detinguts durant les protestes de la vaga general de dijous passat. L'entitat rebutja la vinculació que les institucions han volgut fer entre la manifestació i la violència que se'n va derivar, principalment a Barcelona.

Amb relació a aquells fets, l'AJAU opina que "el capitalisme, per definició, es basa en la violència" per "concentrar el benefici econòmic en poques mans" mitjançant la "supressió o reducció de drets i llibertats". 

En aquest punt, l'entitat creu que també s'hauria de considerar com a "violència econòmica" els ajuts als bancs, les reduccions salarials i d’impostos als rics, l'abaratiment de l’acomiadament, els desnonaments, els augments d'impostos indirectes i la desaparició de serveis públics". També critica la "violència mediàtica" d'aquells mitjans que callen davant d'aquests fets i "al mateix temps, alcen el crit al cel davant d'un vidre trencat o un contenidor en flames".

Finalment, el comunicat també recorda que durant els disturbis no només hi ha hagut violència dels manifestants sinó també "policíaca", amb la detenció de prop de vuitanta treballadors i l'ús per primera vegada a Barcelona de gasos lacrimògens.

Mostrar formulari de contacte