Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament comprarà un mòdul prefabricat per a la llar d'infants 'La Grandalla'

L'Ajuntament comprarà un mòdul prefabricat per a la llar d'infants 'La Grandalla'

El ple va aprovar una modificació de crèdit per a l'adquisició de la instal.lació, que està condicionada al sí de la Generalitat i a la recerca de nous mestres El PSC-Progrés es va abstenir en considerar que s'ha endarrerit massa la construcció de la nova guarderia    

Centre Cultural de les Monges - La Grandalla
Centre Cultural de les Monges - La Grandalla
10/07/2007 13:31

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir una modificació de crèdit de 281.000 euros que, entre d'altres qüestions, preveu els diners per afrontar la compra d’un mòdul prefabricat i la dotació de nou professorat per la llar d’infants municipal La Grandalla. L’objectiu, segons la regidora d’educació Mireia Alba, és “continuar donant una bona resposta a les sol·licituds de les famílies urgellenques que demanen una plaça per a infants de 0 a 3 anys, mentre no estigui enllestida la nova guarderia al carrer Sant Ermengol, que ja es troba en procés de licitació”.

Tot i això, la regidora ha destacat que per poder instal·lar definitivament aquesta aula prefabricada al pati de les Monges, calen dos requisits principals: el primer és l’aprovació de places per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, petició que es realitza al director dels serveis territorials d’aquest departament a Lleida. La segona de les condicions és trobar més mestres que cobreixin les necessitats d’aquesta nova aula destinada a infants d’un any. Cal destacar que la recerca d'educadors s’ha dificultat força en l’últim any amb la implantació de la sisena hora a primària que ha provocat la derivació de molts professionals de l’educació infantil cap al cicle de primària.

L’aula prefabricada, de 30m2, està equipada amb totes les comoditats que requereix el servei de llar d’infants i s’hi inclou climatització, lavabo i diversos espais d’aula.

Si la Generalitat autoritza el creixement de places de 0 a 3 anys per al proper curs amb la instal·lació del mòdul prefabricat i es troben els mestres per atendre aquestes noves places, la llar d’infants municipal comptarà en el proper curs amb un total de 10 aules. Mireia Alba ha destacat que “amb aquesta aposta pública, més les places que ofereixen altres centres privats de la ciutat, la Seu és un dels municipis de Catalunya que se situa al capdavant de l’escolarització d’infants entre 0 i 3 anys”.

La modificació de crèdit al plenari va comptar amb l’abstenció del PSC-Progrés, que va afirmar que "tot i que la inversió és necessària per donar resposta a les famílies que s’han quedat sense plaça de guarderia, no es pot votar a favor perquè és una conseqüència derivada del fet que l’equip de govern no ha treballat en els darrers tres anys per agilitzar la construcció de la nova llar d’infants”. El portaveu del principal grup de l’oposició, Jordi Mas Ortega, també va assenyalar que el lloguer era millor opció que la compra, sempre que el consistori no tingués previst allargar els terminis d’utilització d’aquest espai provisional.

El tercer tinent d’alcalde del consistori, Jesús Fierro, va defensar l’adquisició dels mòduls i va justificar-ho amb xifres, assegurant que “un any de lloguer equival gairebé al cinquanta per cent del preu de la instal.lació”. D’altra banda, Fierro va defensar la bona resposta de l’Ajuntament en l’àmbit educatiu i va recordar que el consistori urgellenc va generar quaranta-sis places noves la darrera legislatura, amb l’obertura de la guarderia de Monturull. Així mateix va reiterar que la nova llar d’infants està en període d’adjudicació i serà una realitat ben aviat. Pel que fa als mòduls prefabricats va assegurar que són una opció molt vàlida a l'espera del nou equipament.

Una altra part de la modificació del pressupost del plenari d'ahir es relacionava amb un crèdit extraordinari i suplements de crèdit. La proposta va ser aprovada amb el vot a favor de l’equip de govern, el vot en contra del PSC-Progrés i l’abstenció del Partit Popular i d’Iniciativa per Catalunya-Verds. En aquest punt s’incloïa una partida pressupostària que farà possible l’ampliació de la banda ampla a la Seu, amb uns diners que ja s’havien pressupostat l’any passat.

El PSC va justificar el seu posicionament en contra en coherència amb el que va votar el 2006 en relació als pressupostos. Aquest mateix argument va exposar el Partit Popular, que s’havia abstingut ara fa un any en l’aprovació del document pressupostari, mentre que el membre d’IC-V va indicar que li calia estudiar els pressupostos per poder fer una valoració acurada de les partides que s’havien traslladat del 2006 a enguany.

Mostrar formulari de contacte