Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament d'Alins construirà dues calderes de biomassa per a calefacció

L'Ajuntament d'Alins construirà dues calderes de biomassa per a calefacció

30/05/2011 14:18

L'Ajuntament d'Alins, al Pallars Sobirà, ha construït una planta de biomassa per donar sortida a la fusta dels boscos del municipi. La instal·lació proporcionarà calefacció i aigua calenta a tots els equipaments municipals del poble. Aquesta planta és de 160 quilovats i ha suposat una inversió d'uns 170.000 euros a l'Ajuntament.

Segons informa l'ACN, per poder arribar a tota la població es construirà una segona planta de 200 quilovats. Josep Poch, alcalde d'Alins, ha explicat que cal aprofitar els recursos que té el municipi per fer energia, com és el cas de la fusta. Poch ha afegit que "és una cosa bona perquè servirà per netejar els boscos, fer-los més atractius per als turistes i prevenir incendis".

La instal.lació començarà a funcionar en el termini de quinze dies. Altres poblacions del municipi, com Araós i Ainet de Besan, també han projectat construir plantes de biomassa per abastir de calefacció els veïns. En un altre sentit, l'Ajuntament d'Alins, de forma conjunta amb altres ajuntaments de la comarca, estudia la possibiltat de construir una planta de biomassa per generar electricitat.

Mostrar formulari de contacte