Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Josa i Tuixent arranja el camí de Can Deu Serra, afectat pel temporal Glòria

L'Ajuntament de Josa i Tuixent arranja el camí de Can Deu Serra, afectat pel temporal Glòria

La pista, que va patir una esllavissada, és necessària per a l'accés a pastures privades, la gestió forestal i la prevenció d'incendis. Els treballs, amb el suport del Departament d'Agricultura, tenen un pressupost de prop de 40.000 euros
13/04/2021 17:51

L'Ajuntament de Josa i Tuixent, amb el suport del Departament d'Agricultura de la Generalitat, ha iniciat els treballs d'arranjament del camí de Can Deu Serra, afectat l'any passat per les destrosses causades pel temporal Glòria. El gener de 2020, l'episodi meteorològic va causar una esllavissada en aquesta pista forestal. L'actuació té un pressupost de prop de 40.000 euros.

El camí, de titularitat pública, dóna accés a una forest pública i a algunes finques particulars, per la qual cosa és necessari tornar a obrir l’accés, que està tallat des de llavors. A més a més, és un pas vital per a l’accés a les pastures privades i per la gestió forestal de la forest, com també per la prevenció d’incendis. Per tot plegat, el consistori va demanar cooperació per part de l’administració forestal per poder tornar-hi a normalitzar la circulació i obrir el pas als propietaris forestals, als gestors de la forest pública i als equips de prevenció i extinció d’incendis forestals.

Tots els treballs previstos es fan amb maquinària pesada. Primer, amb retroexcavadora i giratòria per poder obrir el camí d’accés des de la barrera existent fins a arribar a la zona esllavissada. També s'ha previst la formació de girador, per actuacions de l’obra, i un posterior punt de gir per a vehicles d’extinció d’incendis.

Una altra acció necessària és el sanejament de la zona afectada, amb la retirada de tot el material esllavissat, i obrir la nova caixa del camí fins arribar al terreny consolidat per preparar la base de l'escullera i, posteriorment, col·locar una escullera de 46 ml i 4 m d’alçada, elevant la traça del camí fins arribar a la zona de trencament del terreny. Per fer-hi, es podran aprofitar pedres del terreny mateix si tenen les dimensions apropiades.

Finalment, el projecte contempla repassar tota la pista amb motoanivelladora, des del pont de la carretera C-462 (damunt el riu de Mola), passant per l’àrea recreativa de Planells de Sastró i fins arribar al lloc de l'esllavissada, amb un total de 6,2 km de recorregut. Tota la zona de treball és a prop del poble de Tuixent. 

  • Imatges de la zona malmesa del camí de Can Deu Serra i de l'arranjament (Aj. de Josa i Tuixent)
  • Àrea on s'ubica el camí de Can Deu Serra, a prop del poble de Tuixent (ICGC)

Mostrar formulari de contacte