Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu acorda subvencions i ajuts per a la promoció de la ciutat

L'Ajuntament de la Seu acorda subvencions i ajuts per a la promoció de la ciutat

També es potencia els joves menors de 35 anys i les persones majors de 55 anys que hagin obert un nou establiment L'objectiu és estimular l'activitat econòmica a nivell local

Carrer Major
Carrer Major
02/04/2012 10:30

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell preveu aprovar aquest dilluns, 2 d'abril, en sessió plenària, les bases reguladores de les subvencions i ajuts per a la promoció de la ciutat que ascendeixen a 16.000 euros.

Aquests ajuts tenen com a objectiu dinamitzar el desenvolupament econòmic de la Seu subvencionant la implantació de noves activitats i la millora i ampliació de les existents, així com potenciar els joves menors de 35 anys i les persones de més de 55 com elements actius de l'activitat econòmica urgellenca. Les bases marquen que les sol•licituds per optar a algunes d'aquestes subvencions es poden presentar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell fins el 31 de maig.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, ha manifestat que “un any més, en una situació de crisi econòmica, cal donar suport a les iniciatives privades, i aquestes subvencions ajuden a incentivar-les. A més, també volen ajudar als sectors més castigats per l'atur com són els joves i les persones majors de 55 anys”.

Les bases que s'han d'aprovar preveuen dues línies de subvenció que són la implantació, les reformes o ampliacions i les millores estètiques d'establiments comercials i de serveis de la nostra ciutat; i les dirigides als joves menors de 35 anys i a les persones majors de 55.

Concretament aquests incentius a la promoció econòmica de la ciutat subvencionen l'obertura de nous establiments durant l'any 2011 i la reforma o l'ampliació dels ja existents, també durant el 2011, sempre que tinguin una superfície inferior als 100 m2. D'aquests establiments se'n diferencien quatre categories: comerços, professionals -sempre que s'estableixin en locals de planta baixa-, bars, restaurant i bar-restaurant, i establiments de serveis. La implantació de nous establiments durant l'any 2011 de qualsevol d'aquestes quatre categories percebrà una subvenció màxima de 1.000 euros.

Per reforma o ampliació d'establiments existents l'any 2011 es concedirà un ajut de fins el 25% del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros. Cal remarcar que les obres d'ampliació o reforma han de tenir com a requisit indispensable que part d'aquestes estiguin encaminades a millorar la imatge exterior de l'establiment.

També estan incloses en aquestes bases les persones menors de 35 anys o majors de 55 -que representen els sectors més castigats per la crisi- que obtindran un ajut de 500 euros.

Mostrar formulari de contacte