Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova la cessió de competències al Consell Comarcal per a la millora de dos camins

L'Ajuntament de la Seu aprova la cessió de competències al Consell Comarcal per a la millora de dos camins

S'arranjarà el vial del Mesclant de les Aigües i s'habilitarà un mur al d'Estahó. El ple també acorda les bases per a la concessió d'ajuts a projectes solidaris locals i dona el vistiplau a una partida per a la instal·lació d'uns urinaris públics al Pla de les Forques
Terme municipal de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
14/03/2023 11:40

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns, per unanimitat, la cessió puntual de competències al Consell Comarcal de l'Alt Urgell perquè dugui a terme l'arranjament i pavimentació del camí del Mesclant de les Aigües, a més de les obres d'un mur de contenció al camí d'Estahó.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Gurrera, va recordar que aquestes dues actuacions han estat incloses enguany al Pla de Camins del Consell, dotat econòmicament pel Departament de Territori de la Generalitat amb més d'1,1 milions d'euros. Al vial del Mescant de les Aigües, l'obra ha de permetre millorar la circulació i el bon estat del camí, en el qual actualment només està pavimentat un primer tram. S'hi invertirà 66.000 euros. En el cas del camí d'Estahó, a més d'un mur de 50 metres, també s'hi d’eixamplarà la cruïlla amb el camí d’Arfa, per un valor total de 51.300€. El ple ha ratificat així l’acord que ja havia pres la Junta de Govern Local.

Encara en l'apartat d'urbanisme, el plenari ha aprovat una modificació al PGOU referent a la zona 4A; concretament, per al projecte d'obertura del carrer del Setúria a la cantonada amb el carrer de Sant Ermengol. El desembre passat ja es va aprovar la modificació per poder donar continuïtat a aquest vial, però en la tramitació es va detectar una incongruència entre el text i els plànols, que ara s'ha corregit. Joan Gurrera, d'altra banda, ha informat que en el procés d'exposició pública d'aquesta actuació no s'hi ha presentat cap al·legació.

Pla Anual de Control Financer

El ple ordinari d'aquest dilluns ha estat el més curt de la legislatura, amb un conjunt de punts en què hi havia força consens entre els grups municipals. En l'apartat econòmic, s'ha donat compte del Pla Anual de Control Financer 2023, que serveix per supervisar a nivell intern la gestió econòmica i financera tant de l’Ajuntament com dels seus òrgans. El vicealcalde i regidor d'Hisenda, Jordi Fàbrega, va explicar que el document inclou algunes mesures que són obligatòries i d’altres d’optatives. El reglament vigent fins ara datava del 2019 i ara calia actualitzar-lo per incloure-hi mesures com ara l'auditoria pública de les societats municipals. Tot plegat es presentarà en un informe, i d'aquí en sortirà el Pla d’Acció, que ja es va fer també l’any passat.

D'altra banda, Jordi Fàbrega va donar compte de l'informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya relatiu a l'assistència als municipis, mitjançant les diputacions, en matèria d'administració electrònica. Aquesta mesura fa referència a ajuntaments d'entre 10.000 i 20.000 habitants i inclou recomanacions com ara tenir un registre d’apoderaments (persones en representació d’un altre) i una llista dels funcionaris municipals habilitats per signar documents electrònics.

Instal·lació d'urinaris públics al Pla de les Forques

Pel que fa a modificacions de crèdit, s'ha fet un canvi de partida per a la instal·lació d'uns urinaris públics a la zona del Pla de les Forques. Aquesta actuació s'havia assignat inicialment al Servei d'Esports, però l'executarà l'àrea de Via Pública. La inversió prevista per crear aquest servei és d'uns 15.000 euros. Al mateix punt, s'ha aprovat un canvi per contemplar petites subvencions nominatives a determinades activitats de la ciutat, com per exemple la col·laboració de l'Institut Joan Brudieu en el Ball Cerdà Intergeneracional de la Festa de la Gent Gran. Aquestes modificacions, com en anteriors plens, van tirar endavant amb els vots favorables tant de l'equip de govern (Junts i ERC) com del regidor no adscrit Àngel Rubio, mentre que Compromís es va abstenir i la CUP hi va votar en contra.

Finalment, el ple va aprovar per unanimitat les bases reguladores per a la concessió de subvencions a projectes solidaris de caràcter local. El regidor de Solidaritat, Joan Gurrera, va recordar que l’any passat, per primer cop, es va dotar una partida per a projectes solidaris locals, que s’afegeix a les que ja existien de projectes internacionals. En aquella primera ocasió, es va dedicar a l'ajut a refugiats ucraïnesos. Enguany hi torna a haver aquesta partida i, per tant, les ONG locals hi podran presentar propostes. La mesura s'ha debatut prèviament al Consell Municipal de Solidaritat i a la Comissió Informativa d’Atenció a les Persones.

D'altra banda, a l'apartat de precs i en nom de la corporació municipal, el regidor de Cultura i Esports, Carlos Guàrdia, va trametre la felicitació al músic urgellenc Arnau Obiols, que aquesta setmana passada ha rebut el Premi Enderrock al Millor Disc de Folk del 2022 segons la crítica. És la primera vegada que Obiols és premiat en els guardons de referència de la música en català. Guàrdia també ha felicitat el Cadí Canoë-Kayak per les victòries i medalles obtingudes aquests darrers dies a la Copa Catalana d'eslàlom i a la Copa d'Espanya de Caiac Cross.

Mostrar formulari de contacte