Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova un augment de la quota fixa a la factura d'aigua

L'Ajuntament de la Seu aprova un augment de la quota fixa a la factura d'aigua

El PSC-Progrés denuncia la pujada i critica que no es penalitzi qui gasta més, mentre que l'equip de govern defensa la mesura per renovar la xarxa d'abastament El ple també fa l'aprovació provisional del sector SUD-1, on s'ha de construir el segon institut
Ple Municipal Maig 09
08/09/2009 09:54

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat un augment de les tarifes de la quota fixa d’aigua. La mesura es va aprovar amb els vots a favor dels grups de CiU i ERC i els vots en contra del PSC-Progrés i ICV.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va justificar l’augment per la necessitat actual de renovar la xarxa d’abastament, que es troba obsoleta i pateix incidents constants. Fierro considera que, tot i que és una obra que no es veu a la superfície, és imprescindible i per això demana la comprensió dels usuaris. També defensa que la quota d’aigua seguirà per sota de la mitjana catalana i en un nivell semblant a la d’altres operadores de serveis bàsics com ara Telefónica o Peusa.

De la seva part, el primer grup de l’oposició va acusar l’equip de govern de multiplicar per quatre la quota fixa, ja que passarà de 2,4 a 12 euros. El regidor socialista Òscar Ordeig creu que és una pujada injustificable en un context de crisi i critica que l’augment sigui igual per a tothom i que no es penalitzi els qui consumeixen més. Ordeig entén que d’aquesta manera no es promociona gens l’estalvi d’aigua.

Des d’ICV, el regidor Josep Maria Carles va situar l’increment en el context de l’externalització del servei d’aigua a través de l’empresa públic HIULS. Una decisió que el grup ecosocialista continua rebutjant.

L’altre punt principal de debat al ple municipal va ser l’aprovació provisional i resolució d’al.legacions al pla parcial SUD-1. És a dir, a l’entorn del Parc de Bombers on s’ha de fer el nou institut de secundària. La mesura es va aprovar amb el suport de tots els grups tret del PSC-Progrés, que va al.legar novament el risc d’inundabilitat de la zona on es vol fer l’equipament. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, assenyala que una part dels terrenys són a menys de 100 metres del riu Segre i encara no es compta amb tots els permisos de l’Agència Catalana de l’Aigua. Mas va recordar que el projecte de nou institut ja es debat des de fa quatre anys i s’ha canviat d’ubicació tres vegades, per la qual cosa proposa que de moment quedi aturat.

Jesús Fierro va denegar aquesta possibilitat tot adduint que ja s’ha mantingut sis reunions amb l’ACA i que es comptarà amb tots els permisos necessaris. A més a més, Fierro assegura que la zona inundable és una part addicional dels terrenys, que supera el mínim d’espai demanat pel Departament d’Educació. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme va defensar que el primer canvi d’ubicació de l’institut es va fer a instàncies de la Generalitat, que va voler prioritzar la nova escola de primària.

Mostrar formulari de contacte